Jobbar
På roirekrytering.se använder vi kakor (cookies)
för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Läs mer här
Roi Rekrytering

HRFORUM: Fördelarna med en förankrad hälsostrategi

2018-04-23

Tips och rådgivningRekrytering och HRföretagskulturHRforum

HRFOPUM change management roi rekrytering

En långsiktig hälsostrategi blir en avgörande konkurrensfördel i framtiden

micael larsson roi rekrytering changemanagementDe flesta arbetsgivare genomför punktinsatser för att främja medarbetarnas hälsa, men få har en långsiktig och förankrad hälsostrategi. Med tanke på att tempot på många håll i arbetslivet är högt och att hälsofrämjande åtgärder även kan ge positiva psykologiska och kognitiva effekter så bör fler arbetsgivare formulera en hälsostrategi. Det anser förändringskonsulten och hälsoinspiratören Micael Larsen, som föreläste på HRFORUM i Stockholm i april.

Hälsofrämjande åtgärder och fysisk aktivitet genererar positiva fysiologiska effekter hos medarbetarna.

–Forskning visar att hälsofrämjande åtgärder inte bara genererar positiva fysiologiska effekter hos medarbetarna. Regelbunden aktivitet kan exempelvis också främja det psykologiska och kognitiva välbefinnandet, vilket i sin tur kan öka produktiviteten och kreativiteten samt ge en förbättrad motståndskraft mot stress. På HRFORUM talade jag kring fördelarna med en hälsostrategi och gav även tips på hur den kan formuleras och genomföras, säger Micael Larsen.

Engagera ledningen för att lyckas

För att lyckas med en hälsostrategi är det, enligt Micael Larsen, avgörande att engagera ledningen och förankra satsningen i ledningsgruppen, involvera medarbetarna vid rätt tidpunkt samt att det finns tillräckligt med tid och resurser avsatta för ett strategiskt helhetsgrepp på verksamhetens hälsofrämjande arbete. Det gäller även att vara långsiktig, att skapa förändring tar tid. Hälsostrategin behöver också stöttas upp med policydokument och liknande.

Ledningen måste föregå med gott exempel 

–Det är viktigt att ledningen föregår med gott exempel och att satsningen är långsiktig. Efter föreläsningen hade jag en dialog med deltagarna kring deras erfarenheter av strategiskt hälsofrämjande arbete, de fick dela med sig av hur de jobbar med hälsostrategier och vad hälsa är för dem. Jag är övertygad om att en hälsostrategi kommer att utvecklas till en allt viktigare konkurrensfördel för alla typer av verksamheter framöver, säger Micael Larsen.

 

HRFORUKM roi rekryteringVad är HRFORUM?
Roi Rekryterings H RFORUM har ett öppet och avslappnat klimat. Vi tar upp aktuella ämnen för dig som arbetar med HR, rekrytering och ledarskap. Vi tar in externa föreläsare som ger oss inspiration, nya kunskaper och erfarenheter. Vi diskuterar och delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar varandra. Dessutom skapar vi nya relationer i gruppen. Delta i HRFORUM och få en unik möjlighet att höra hur andra inom HR har det. Ta chansen och knyt nya kontakter, bli inspirerad av andras erfarenheter, dela med dig av dina och lyssna till intressanta föreläsare

Har du frågor om HRFORUM så kontakta oss på 0770 110 177 eller maila på info@roirekrytering.se.

 

 

 

 

Rekryteringsbloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

  Ställ en fråga till oss

  Skicka
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här
  Tack för din fråga!
  Vi svarar så snart som möjligt.