Jobbar
På roirekrytering.se använder vi kakor (cookies)
för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Läs mer här
Roi Rekrytering

HRFORUM april: Change Management

2018-04-17

Tips och rådgivningRekrytering och HRHRforum

HRFORUMFramgångsrikt förändringsarbete kräver hängivenhet och tålamod

Förmågan att driva framgångsrikt förändringsarbete blir allt mer avgörande för framtidens företag. Samtidigt misslyckas de flesta förändringsprojekt på företag, ofta på grund av att man inte avsätter den tid, de resurser och det engagemang som krävs för att lyckas. Det anser Paul Übelacker, som arbetar på företaget BE it. Han föreläste på HRFORUM i Malmö i april.

–Hela samhället, branscher och enskilda företag genomgår för närvarande omfattande förändringar i ett högt tempo. Det innebär att företag och dess medarbetare i framtiden behöver bli bättre på att lära nytt och göra om, man behöver skapa lärande och ständigt föränderliga organisationer. Temat för min föreläsning var just framgångsrikt förändringsarbete och utmaningarna i att förändra de normer som driver medarbetare i deras dagliga arbete, säger Paul Übelacker.

Förändringsledning är ett komplext område

Han betonar att förändringsledning är ett komplext område som ställer höga kompetenskrav. Trots det genomförs många förändringsprojekt i organisationer av medarbetare som saknar rätt förutsättningar, exempelvis den tid, kompetens och uthållighet som krävs för att lyckas.

–Under föreläsningen tittade vi på en etablerad modell för förändringsarbete som fortfarande marknadsförs av Harvard Business Review. Den kan företag ha som stöd i förändringsarbete, men man behöver också vara beredd att lägga ner den tid och energi som krävs och arbeta betydligt mer professionellt och strukturerat för att verkligen lyckas, säger Paul Übelacker.

Förändra normer

En av de största utmaningarna med förändringsarbete är just att det är svårt att förändra de normer som styr medarbetare i deras dagliga arbete. De förändras inte med en inspirationsföreläsning utan med ett långsiktigt och hängivet arbete som ofta kräver mycket tålamod.

–Det finns inga quick fixes på det här området. Min målsättning med föreläsningen var att ge deltagarna tankeställare kring vad som krävs för att lyckas med förändringsarbete. Jag föreläste i en halvtimme, därefter fick deltagarna diskutera sina erfarenheter av förändringsarbete i smågrupper, vilket var mycket uppskattat, säger Paul Übelacker. 

 

Roi Rekrytering HRFORUMVad är HRFORUM?
Roi Rekryterings H RFORUM har ett öppet och avslappnat klimat. Vi tar upp aktuella ämnen för dig som arbetar med HR, rekrytering och ledarskap. Vi tar in externa föreläsare som ger oss inspiration, nya kunskaper och erfarenheter. Vi diskuterar och delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar varandra. Dessutom skapar vi nya relationer i gruppen. Delta i HRFORUM och få en unik möjlighet att höra hur andra inom HR har det. Ta chansen och knyt nya kontakter, bli inspirerad av andras erfarenheter, dela med dig av dina och lyssna till intressanta föreläsare

Har du frågor om HRFORUM så kontakta oss på 0770 110 177 eller maila på info@roirekrytering.se.

 

Rekryteringsbloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

  Ställ en fråga till oss

  Skicka
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här
  Tack för din fråga!
  Vi svarar så snart som möjligt.