Jobbar
På roirekrytering.se använder vi kakor (cookies)
för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Läs mer här
Roi Rekrytering

Vårens första HRFORUM: Konflikthantering på jobbet

2018-02-14

Tips och rådgivningRekrytering och HRDiskrimineringHRforum

HRFORUM Roi RekryteringJehoshua Kaufman Roi Rekrytering HRFORUMPå HRFORUM i februari föreläste Jehoshua Kaufman, leg psykolog, leg psykoterapeut och författare till böckerna ”I huvudet på en chef” och ” Kränkande särbehandling- vad kan chefen göra”, bägge böckerna utgivna av Liber.  Dagens tema var konflikthantering på jobbet och Jehoshua Kaufman delade med sig av konkreta råd kring hur konflikter kan lösas på ett framgångsrikt sätt.

– Konflikter förekommer på de allra flesta arbetsplatser men man kan, med relativt enkla medel, få människor att fokusera på gemensamma mål och bryta onda cirklar av anklagelser och motanklagelser. På HRFORUM presenterade jag en konkret modell för just konflikthantering på jobbet, säger Jehoshua Kaufman.

I teorin är i princip alla överens om hur man bör agera för att lösa konflikter på arbetsplatsen, men i praktiken försöker en medarbetare ofta agera medlare. Det är, enligt Jehoshua Kaufman, dömt att misslyckas eftersom det bara leder till fler anklagelser och motanklagelser.

– Medlaren fokuserar ofta på att försöka reda ut vad som hänt och vem som gjort vad, men det bidrar inte till något konkret resultat och gör inte att konflikten närmar sig en lösning. Man bör istället sätta sig ner med de individer som är involverade i konflikten och fokusera på vad de behöver göra för att få samarbetet att fungera bra framöver. För att lösa konflikter på jobbet är det nödvändigt att ha ett framåtblickande fokus, säger Jehoshua Kaufman.

Tydliga strategier och handlingsplaner 

Han betonar vikten av att följa upp den inledande dialogen efter två och gärna även efter fyra veckor. Uppföljningen bör fokusera på hur väl de inblandade personerna lyckats följa de mål som formulerats. Målen i konflikthantering skiljer sig inte från andra sätt att arbeta med mål. Hur ska vi konkret göra för att samarbetet ska fungera, hur kan var och en ta ansvar för att göra sin del och hur ska vi bete oss när vi samarbetar.

– För att hantera jobbrelaterade konflikter på ett framgångsrikt sätt krävs tydliga strategier och handlingsplaner. Det finns konkreta strategier för hur konflikter bör hanteras på bästa sätt. Organisationer som har ett samarbetsfokus och kan bibehålla detta i konflikthanteringen  kan eliminera konflikter redan på ett tidigt stadium när de dyker upp nästa gång, säger Jehoshua Kaufman.

Här kan du ladda ner presentationen som Jehoshua hade under sin föreläsning.

MOBBING-KRÄNKNINGAR

- Upptäcka, utreda och hantera

Visste du att den 2 mars håller Jehoshua ett Praktiskt halvdagsseminarium kring Mobbning och kränkningar på arbetsplasten- vill du veta mer? Klicka då här

Missade du chansen att köpa boken? Du hittar den här

Jehoshua Kaufman når du enklast på malmofamiljekonsulter.se eller 0733427238

 

Vad är HRFORUM?
HRFORUM Roi RekryteringVårt HRFORUM har ett öppet och avslappnat klimat. Vi tar upp aktuella ämnen för dig som arbetar med HR, rekrytering och ledarskap. Vi tar in externa föreläsare som ger oss inspiration, nya kunskaper och erfarenheter. Vi diskuterar och delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar varandra. Dessutom skapar vi nya relationer i gruppen!

Delta i HRFORUM och få en unik möjlighet att höra hur andra inom HR har det. Tag chansen och knyt nya kontakter, bli inspirerad av andras erfarenheter, dela med dig av dina och lyssna till intressanta föreläsare.

Har du frågor om HRFORUM så kontakta oss på  0770 110 177 eller maila på info@roirekrytering.se.

Rekryteringsbloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

  Ställ en fråga till oss

  Skicka
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här
  Tack för din fråga!
  Vi svarar så snart som möjligt.