Applikationsingenjör med fokus Visionteknik

Är du Applikationsingenjören som brinner för teknikutveckling och har stor erfarenhet inom visionteknik? Trivs du i en roll där du får arbeta brett och där du kan vara specialisten samtidigt som du arbetar nära våra kunder som finns i flera olika branscher? Känns det spännande att få vara med att starta upp vårt nya kontor i Jönköping? Då har vi drömjobbet för dig! Hos Beckhoff Automation AB blir du en del av ett innovativt internationellt ledande bolag med en familjär känsla. Här får du möjlighet att arbeta med ett starkt varumärke och i en roll med stor möjlighet till utveckling!

Placering Jönköping

Som anställd på Beckhoff Automation AB kommer du att få arbeta i ett bolag som ligger i automationsteknikens framkant. Beckhoff i Sverige erbjuder avancerade automationssystem grundat på PC-baserad styrteknik. Produktsortimentet omfattar i första hand industri PC, fältbusskomponenter, drivteknik och automationsmjukvara. Komponenter och systemlösningar från Beckhoff används i en rad olika sektorer och över hela världen.

Som Applikationsingenjör med fokus på Vision… 

kommer du att ha en viktig roll när vi startar upp vårt nya kontor i Jönköping. Du kommer att arbeta fokuserat, men inte enbart, med att utveckla och bygga funktionen vision i TwinCAT Vision. Förutom det så kommer du även ha möjligheter att få arbeta brett, exempelvis som teknisk applikationssupport för hela spektrumet av automationsprodukter som industriella datorer, fältbuskomponenter, PC / NC-mjukvara, drivteknik och kompletta PC-baserade automationslösningar.

Några av dessa arbetsuppgifter kan vara att: 

  • Arbeta tätt med kund och stödja utveckling av kundspecifika kontrollapplikationer 

  • Vara programmeringsstöd för våra kunders applikationer 

  • Genomföra produkt- och applikationsutbildningar

Har du inte erfarenhet inom automation sedan tidigare så kommer du i denna roll ha möjligheten att utvecklas inom området.

För att lyckas i rollen…

krävs det en ingenjörsutbildning och över fem års erfarenhet av att arbeta inom Vision. Vi ser gärna att du med din kompetens både kan tillföra något och ge erfarenheter vidare till kollegor. Du ska också vilja arbeta brett inom applikation och automation, och tycka det är spännande med att vara med att starta upp ett nytt kontor. I övrigt ser vi gärna att du har:

  • Programmeringserfarenhet i IEC 61131-3 och högnivåspråk (C #, C ++, .NET, VB) på en PC-plattform under Windows

  • God kunskap om automationsteknik, fältbussystem och PC-teknik

  • Professionell nivå i engelska och flytande i det svenska språket

  • Giltigt B-körkort då en del reseaktivitet inom Sverige kommer förekomma

Som person har du ett stort intresse för teknik… 

och har en stark vilja av att lära dig nytt. Hos Beckhoff kommer du att få utvecklas mellan olika system, få se en blandning av branscher och lära hur och när olika maskiner används. Du kommer få arbeta i ett till störst del seniort team med en glad, kamratlig och skämtsam stämning för ett bolag som tar hand om sina anställda med bland annat en hel rad av företagsspecifika förmåner. Som person är du i övrigt ödmjuk och:

  • Proaktiv

  • Självgående

  • Kommunikativ

Beckhoff är internationellt ledande inom teknologi för datorbaserad styrning…

och har sedan företaget grundades 1980 ständigt legat i framkant med innovativa produkter och lösningar med grunden i den PC-baserade stryrningen. Beckhoffs PC-control-filosofi samt uppfinningen av Lightbus-systemet, av I/O-busssystem och automationsprogramvaran TwinCAT är milstolpar inom automatiseringstekniken och har slagit igenom som effektiva alternativ till den traditionella styrningstekniken. EtherCAT, realtids-ethernet-lösningen, tillhandahåller en framåtriktad, effektiv teknik för en ny generation av styr- och regleringskoncept.

Huvudsätet för Beckhoff Automation finns i Tyskland och där finns alla centrala avdelningarna såsom utveckling, produktion, administration, distribution, marketing, support samt service. Vår närvaro på den globala marknaden säkras genom dotterbolag och via globala återförsäljare representeras Beckhoff i mer än 75 länder.

Huvudkontoret för vårt svenska dotterbolag är beläget i Malmö, med ytterligare kontor i Göteborg, Stockholm och Piteå. Kundanpassade maskiner utgör en stor del av det svenska industrilandskapet och vi hjälper våra kunder över hela landet med vårt mycket motiverade team med mer än 30 ingenjörer och specialister.

Läs mer om oss här

För att söka rollen… 

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. 

I denna rekryteringsprocess samarbetar Beckhoff Automation med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta Rekryteringskonsult Elise Ahlbertz på elise.ahlbertz@roirekrytering.se.

Anställning hos: Beckhoff Automation AB, Jönköping
Omfattning: Heltid 
Start: Enligt överenskommelse