Biträdande rektor F-2, Raoul Wallenbergskolan Järvastaden

För drygt fem år sedan i augusti 2017 startade vi Raoul Wallenbergskolorna Järvastaden med både grundskola och förskola. Skolorna drivs under devisen ”Skolan mitt i byn” och vår ambition är att de ska vara mötesplatsen för både barn, unga och vuxna i Järvastaden med omnejd.  Vi har en tydlig hälsoprofil med mycket rörelseaktiviteter under hela skol- och fritidsdagen. Grundskolan, som är en F-5 skola, har vuxit kraftigt och består idag av runt 800 elever i 28 klasser.

Brinner du för att göra positiv skillnad? Vill du bli en del av vårt dynamiska rektorsteam och vidareutveckla vår värdegrundsbaserade skola under devisen ”Skolan mitt i byn”. Då är du välkommen att söka tjänsten som biträdande rektor för Raoul Wallenbergskolan Järvastaden.

Raoul Wallenbergskolorna är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och vårdnadshavare en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor.

Uppdraget innebär att du tar ansvaret för del av skolans verksamhet åk F-2, samt ytterligare uppdrag enligt överenskommelse med rektor. Du kommer att ingå i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor, ytterligare en biträdande rektor, fritidshemsutvecklare och administrativ chef. Du samarbetar aktivt med elevhälsan, vilket bland annat innefattar elevdokumentation och elevhälsosamtal med vårdnadshavare. Att stå i ledningen för en Raoul Wallenbergskola är ett ytterst spännande, utmanande och utvecklande skolledaruppdrag. Vi har mycket höga förväntningar på våra skolledare och fokus ligger på både pedagogiskt och karaktärsmässigt ledarskap. Våra skolledare ska vara goda föredömen i att leva upp till våra fyra ledord. Vi förväntar oss att skolledaren förstås är en god ledare för elever och personal i skolan, men också en auktoritet gentemot vårdnadshavare och aktörer i det omkringliggande samhället. Inom RWS pågår ett målmedvetet utvecklingsarbete som drivs av våra skolledare och därför förväntas du vara aktivt delaktig i denna offensiva skolutveckling.

Vem är du?

Vi söker en dokumenterat skicklig, drivande och engagerad skolledare som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för olika typer av elever – både de som är i behov av särskilt stöd och de som behöver stora utmaningar. Vi ser att du har god struktur i ditt arbete och att du har erfarenhet från F-5 verksamhet. Du har god kunskap inom arbetsmiljö och systematiskt kvalitetsarbete samt har en god förmåga att prioritera och hitta lösningar utifrån ett helhetsperspektiv. Du är tydlig i din kommunikation och har en naturlig fallenhet att engagera medarbetare och få dem delaktiga samt en förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Du leder och coachar dina medarbetare och verkar för en utbildning av hög kvalitet och en skola som genomsyras av trygghet och studiero.

Du har en pedagogisk utbildning i grunden och det är meriterade om du har gått rektorsutbildningen. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet som skolledare inom grundskolan. Oavsett bakgrund och erfarenhet fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som från djupet av ditt hjärta brinner för att ge barn och ungdomar en god start i livet.

Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Senast den 3 februari 2023 vill vi ha din ansökan. Rekrytering sker dock fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten som biträdande rektor för RWS Järvastaden är du välkommen att kontakta:

Eva Arfwedson, Vice VD, via e-post: eva.arfwedson@rws.se eller mobil: 0728580599.