Distributionselektriker

Uddevalla Energi söker en distributionselektriker med positiv energi

Har du en bakgrund inom el- eller elektronikbranschen? Drivs du av frihet under ansvar och tekniska lösningar? Då har vi tjänsten för dig! Nu söker vi en driven distributionselektriker som vill vara med oss på en spännande resa och jobba för en hållbar framtid i Uddevalla.

Uddevalla Energi är ett framåtriktat energibolag som ständigt strävar efter att utvecklas och möjliggör en utökad elektrifiering och klimatsmart utveckling för ett fossilfritt Uddevalla. Vi ansluter, levererar och mäter el till kunder inom vårt koncessionsområde. Nu går vi en spännande framtid till mötes där vi satsar stort på att uppgradera såväl mätsystem som lokalnät och regionnätsstationer.

Entreprenadavdelningen består av ett sammansvetsat team med 17 personer som jobbar främst på uppdrag av drift- och underhållsavdelningen och med gatubelysning samt trafikljusanläggningar. Uppdragen består av service, underhåll och projekt.

Dina främsta arbetsuppgifter

 • Drift, underhåll och byggnation av elnät 0,4-10kv

 • Besiktning av elanläggningar

 • Drift och underhåll av gatubelysning samt trafikljus

 • Kabelutsättning, felframtagning, felavhjälpning

 • Beredskap kan förekomma

Som person är du strukturerad, noggrann och lösningsorienterad. Du är också målinriktad, självgående och bra på att planera. För dig är det en självklarhet att ta ansvar och komma till jobbet med engagemang och framåtanda. Du har lätt för att kommunicera och har en stark förmåga att bygga goda relationer till både kollegor, kunder och entreprenörer för att utveckla verksamheten och nå den bästa lösningen. Du trivs i en värderingsstyrd verksamhet där professionell, engagerad, resurssmart och inkluderande är ledord i vardagen.

Hos oss erbjuds du ett brett ansvar i ett engagerat energibolag som drivs av viljan att vara i framkant. Vi erbjuder dig en spännande framtid i ett bolag som satsar på miljön och sätter kunderna i främsta rummet. En arbetsplats och ett företag som är mycket omtyckt av både medarbetare och kunder vilket syns inte minst i våra regelbundna kund- och medarbetarundersökningar. Hos oss tar vi vara på varje medarbetares energi.

Kvalifikationer

 • Elkrafts-/elinstallationsutbildning på lägst gymnasienivå

 • Erfarenhet av elkrafts-/elinstallationsarbeten

 • God datorvana

 • B-körkort

 • Av elsäkerhetsskäl krävs att du behärskar svenska i både tal och skrift

Meriterande

 • Flerårig arbetslivserfarenhet som distributionselektriker/installationselektriker samt annan erfarenhet från elbranschen

 • Branschspecifika utbildningar såsom ESA, Säkerhet på väg, Heta arbeten, Motorsåg, HLR

Tillträdesdag Enligt överenskommelse.

Information om företaget hittar du på vår hemsida www.uddevallaenergi.se. Har du några frågor kontakta David Andersson, entreprenadchef 0522-58 08 15. Facklig representant SEKO, David Mikiver 0522-58 08 76.

Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan senast 2023-12-12. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vid frågor om ansökningsprocessen kontakta Karin Andersson, HR-specialist, 0522-58 07 29.

Uddevalla Energi är uddevallabornas eget energibolag. Det betyder att vi kan lägga all energi på sånt som gynnar invånarna, staden och vår miljö. Vi kallar det positiv energi, och med den kan vi förändra världen men vi börjar här. Våra affärsområden är elnät, elhandel, energilösningar, fiber, fjärrvärme, renhållning och pellets. Uddevalla Energi omsätter cirka 700 miljoner kronor och har 180 anställda. Verksamheten har funnits sedan 1857.