Ekonom till NSVA

NSVA i Helsingborg söker vi nu en högskoleekonom med ambitionen att växa till controller, nyutexaminerad eller med 1–3 års erfarenhet.

Som ekonom på NSVA kommer du att vara en del av ett team på nio personer. Vår ekonomistyrning är delad mellan drift och underhåll respektive investeringar, där du främst kommer arbeta med drift och underhåll.

Till arbetsuppgifterna hör också:

 • Budget, prognoser och analyser

Bokföring, fakturering och bokslutsarbete

• Att stötta bolagets verksamhetsansvariga gällande ekonomisk uppföljning

I arbetet ingår att stödja våra återkommande processer för affärsplan, budget och bokslut. Rollen kan också innefatta extern rapportering liksom framtagning av andra beslutsunderlag.

För att fungera i rollen behöver du vara samarbetsinriktad då rollen innebär många kontakter, främst inom NSVA ‘s många skiftande avdelningar. Då vi är en liten avdelning som behöver hjälpas åt i stora och små uppdrag behöver du vara flexibel och kunna anpassa dig efter förutsättningar som ibland växlar snabbt. Då du kommer att jobba självständigt med flera parallella uppdrag, både operativa och strategiska, är det viktigt att du själv kan skapa en struktur för ditt arbete och hålla uppsatta mål. Just variationen mellan strategiskt och operativt gör att det också kan vara en fördel att vara uthållig, för att klara att vara effektiv och engagerad även i långsiktiga frågor.

Genom affärsmässighet och förmågan att kunna höja blicken och se och kunna förklara sambandet mellan verksamhetens behov och ekonomins ramar bygger du förtroende och varaktiga relationer. Du har en hög grad av eget ansvarstagande, är strukturerad och lösningsorienterad och har ett positivt förhållningssätt även när det är mycket på gång

Kvalifikationer

Du ska som lägst ha kandidatexamen i ekonomi (civilekonom eller liknande relevant område) samt kunna kommunicera obehindrat i skrift och tal på svenska. I din befattning ska du hålla deadlines samt vara både proaktiv och noggrann.

Som person är du självgående, professionell och vill ständigt utvecklas och lära dig mer i rollen. Du har förmågan att växla mellan olika typer av uppdrag och uppgifter.

Du har en stor vana av att arbeta i Excel och du trivs och har kunskap i att arbeta i olika verksamhetssystem. Meriterande om du har arbetat i systemen Antura och Business World (Agresso ) Har du tidigare erfarenhet av VA- frågor eller arbetat med likartad roll i ett aktiebolag ses det som ett stort plus.

 Din utmaning

  • En spännande och utvecklande miljö för kandidater som vill arbeta på Sveriges fjärde största vattenföretag

  • En tjänst med stor bredd som ger dig möjlighet att delta i flera av företagets ekonomiprocesser samt att vara analytisk, strukturerad och ansvarstagande. En möjlighet för den ytterst kvalitetsmedvetna kandidaten

Din profil

  • Vi söker dig som är nyutexaminerad eller med 1–3 års erfarenhet av någon typ av arbete som ekonom.

  • Du har lätt för att samarbeta, är prestigelös och med en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Du erbjuds en viktig och synlig tjänst hos NSVA. Som controllerassistent får du insyn i alla olika delar av verksamheten med alla möjligheter till en spännande fortsatt utveckling.

Mer information

 För ytterligare information är du välkommen att kontakta ekonomichef Johan Jönsson , tel 010-490 97 53. Vi tillämpar löpande urval. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 9 december.

NSVA ,vem är vi ?

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag ca 240 medarbetare.