Förskollärare alt. Lärare F-3 Raoul Wallenbergförskolan Jungfrusund

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och vårdnadshavare en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor.  

Raoul Wallenbergförskolan Jungfrusund startade sin verksamhet i augusti 2018. Förskolan har förnärvarande 5 avdelningar fördelade i rymliga lokaler med stora fönster och ljusa färger. Den är vackert belägen vid vattnet med både skog och natur nära inpå som lockar till både kortare och längre utflykter. Hösten 2024 kommer förskolan att utökas med F-3 grundskola där vi inledningsvis startar upp med förskoleklass. Detta är en unik chans för dig som vill se barnen vidareutvecklas från förskolan och vidare till förskoleklass och upp till åk 3. Vi saknar idag en förskollärare i vår 4-5 års grupp och ser möjligheten att starta arbetet på 4-5 års avdelning för att sedan följa med barnen upp i förskoleklass.

Uppdraget att vara förskollärare och därmed stå i ledningen för en avdelning inom en Raoul Wallenbergförskola är ytterst spännande, utmanande och utvecklande. Vi har mycket höga förväntningar på våra förskollärare och fokus ligger både på pedagogiskt och karaktärsmässigt ledarskap. Våra förskollärare ska vara goda föredömen i att leva upp till våra fyra ledord ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi förväntar oss att förskolläraren är en god ledare för barn och medarbetare på avdelningen. Inom RWS pågår ett målmedvetet utvecklingsarbete som drivs av våra förskollärare och därför förväntas förskolläraren vara aktivt drivande i vår offensiva skolutveckling både på förskolan och i koncernen. Om du är rätt person så har du möjligheten att vara den som startar upp förskoleklassen ht 23 tillsammans med de 5 åringar du haft i förskolan.  

Vem är du? 

Vi söker således engagerad och hängiven förskollärare/grundskollärare som drivs av viljan att göra positiv skillnad för varje enskilt barn i förskolan och skolan. Du är trygg i din yrkesroll, en tydlig ledare och väl förtrogen med förskolan och skolans styrdokument. Du har förmågan att möta barnen individuellt och sprida en positiv atmosfär. Du skapar förtroendefulla relationer med barn och vårdnadshavare, arbetar självständigt och har ett gott ledarskap i din yrkesroll. Du ska vara en medforskande pedagog som kan utmana barnen i vardagen genom lek och fantasi och du har ett gott och professionellt förhållningssätt.  

Arbetsuppgifterna innebär att du tillsammans med kollegor arbetar målinriktat, planerar, genomför och utvärderar verksamheten enligt gällande styrdokument och företagets värdegrund. Vi lägger stor vikt vid din personlighet, lyhördhet samt din förmåga till god kommunikation med barn, vårdnadshavare samt kollegor. Du kan även vara nyexaminerad för att söka tjänsten men vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att undervisa i förskoleklass. 

Vi erbjuder dig: 

  • Friskvårdsbidrag 

  • Fyra planerings/utvärderingsdagar per år 

  • Fria, pedagogiska luncher 

  • Arbetskläder 

  • En närvarande ledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med pedagogerna arbetar mot ambitiösa mål 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med 6 månaders inledande provanställning och med tillträde i januari 2022 eller enligt överenskommelse.  

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se 

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Senast den 15 december 2022 vill vi ha din ansökan. Rekrytering sker dock fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.  

Har du frågor om tjänsterna som förskollärare inom RWF Jungfrusund är du välkommen att kontakta Rektor Elisabeth Nyhlén på e-post elisabeth.nyhlen@raoulwallenbergskolan.se eller på mobil 072 218 2168. 

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/