Koncernredovisningschef

Är du en handlingskraftig och prestigelös Koncernredovisningschef med en stark vilja att vara med och utveckla och påverka? Gillar du att arbeta i en familjär miljö som är präglad av utveckling och tillväxt? Då har vi rollen för dig!

Nu söker vi en Koncernredovisningschef

En roll med koncernövergripande ansvar för redovisning, konsolidering och bokslut

Som Koncernredovisningschef har du ett koncernövergripande ansvar för redovisning, konsolidering och bokslut för ca 20 bolag som ingår i vår koncern. Du kommer att ha ett direkt redovisningsansvar för den svenska verksamheten och konsoliderings- och bokslutsansvar för våra övriga bolag som finns i Kroatien, England, Kina och USA.

I din roll ingår ett personalansvar för två personer som arbetar med redovisning för den svenska verksamheten. I övriga bolag finns en ekonomiansvarig som blir en viktig samarbetspart för dig och för den koncernövergripande delen av rollen.

Dina främsta ansvarsområden och arbetsuppgifter:

  • Övergripande ansvar för redovisningen i koncernen vilket inkluderar utländska dotterbolag.

  • Ansvar för period- och årsbokslut inklusive konsolidering och upprättande av koncernredovisning enligt K3 och i framtiden IFRS.

  • Ansvar för årsredovisning, hållbarhetsredovisning, inkomstdeklarationer och bolagsadministration

  • Moms- och skattefrågor inklusive avräkning av utländsk skatt, s.k. WHT

  • Kontakt med revisorer och myndigheter

  • Löpande kontakt och avstämning med utländska enheters ekonomichefer

  • Driva förbättringsarbete och anpassning till nya regler och förordningar samt interna processer

  • Systemansvar, dvs både förvalta och utveckla, ekonomisystemet

Bli en del av ett innovativt bolag i stark tillväxt!

Som Koncernredovisningschef har du en nyckelposition med globalt ansvar. Vi står inför en stark tillväxtresa där man går från ett medelstort bolag till en internationell koncern genom förvärv och utveckling. Vi ser även en möjlig börsintroduktion inom ett par år.

Som du förstår är vi ett bolag i stark tillväxt. Du kommer att ha ett nära samarbete med CFO och ansvar för att skapa de bästa förutsättningarna för en smidig finansiell process för hela koncernen.

Vem är du?

Vi söker en handlingskraftig och kommunikativ koncernredovisningschef som vill vara med på vår fortsatta utvecklingsresa mot ökad tillväxt och lönsamhet.

Du är utbildad civilekonom eller motsvarande och vi söker dig som har minst 10 års erfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete inklusive koncernredovisning.

För att bli framgångsrik i rollen krävs att du är analytisk och noggrann. Du är en ansvarstagande och lösningsorienterad person med stort engagemang i ditt arbete. Du drivs av att förändra och förbättra och detta gör du genom att skapa förtroende och goda relationer.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i både svenska och engelska. Vi ser även att du har goda systemkunskaper.

Vi sätter värde på om du har erfarenhet från producerande verksamhet samt bolag av vår storlek.

Mer om oss

Välinge Innovation är ett världsledande teknikutvecklingsföretag inom golv- och möbelbranschen. 1993 utvecklade företaget världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 250 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen. Vidare har företaget investerat i storskalig egen golvproduktion i Viken och i Kroatien baserat på den patenterade Woodura® -tekniken.

Huvudkontoret finns i Viken utanför Helsingborg, och med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England.

Välkommen med din ansökan

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Roi Rekrytering.

För mer information om tjänsten kontakta lisa.alsterberg@roirekrytering.se

Välkommen med din ansökan!