Gruppchef

Vi söker nu en gruppchef till avdelning Rörnät på driftområde Mitt, Helsingborg

Avdelningen ansvarar för drift- och underhåll av ledningsnätet, nyanläggning och omläggning av serviser samt investeringsarbete som utförs i egen regi. Avdelningen ansvarar också för att bistå med teknisk support i projekt och utredningar samt för dokumentation och analys av driftstörningar. Vid behov arbetar personalen även åt andra avdelningar inom NSVA.

Avdelningen har 45 medarbetare placerade runt om i NSVA:s verksamhetsområde.
Driftområde Söder omfattas av Landskrona och Svalövs kommun samt Bjuvs och Åstorps kommun med en grupp bestående av 12 rörnätstekniker och 3 arbetsledare och driftområde Norr omfattar Båstad, Perstorp och Örkelljungas kommun med en grupp bestående av 6 rörnätstekniker och 2 arbetsledare. Driftområde Mitt omfattar Helsingborgs stad och till din hjälp finns 2 arbetsledare, 10 Rörnätstekniker, 2 utredningstekniker och 1 mätingenjör. Därutöver finns en supportgrupp med utgångspunkt från huvudkontoret i Helsingborg. Din dagliga placering kommer att vara på Rörnätsavdelningens lokaler i Helsingborg men vid behov innebär anställningen att tjänstgöring kan ske inom hela NSVA-land. Till varje driftområde finns en ansvarig Gruppchef.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområde inom driftområdet är:

 • Verksamhetsansvar

 • Personalansvar

 • Arbetsmiljöansvar

 • Ekonomi- och budgetansvar

 • Översiktsplanering och uppföljning av drift- och underhållsarbete på ledningsnätet

 • Översiktsplanering och utförande av investeringsarbete i egen regi

 • Dokumentation av driftstörningar

 • Beredskap (i nuläget var sjätte vecka)

 • Kontakt med kunder och andra externa aktörer

 • Intern kommunikation gällande projekt och driftstörningar

 • Fakturahantering och övriga administrativa uppgifter

 • Granskning av ritningar och besiktning av entreprenader

 • Teknisk support i projekt

 • Brandskydd

 • Övrigt förekommande arbetsuppgifter 

Dina egenskaper

Nu söker vi dig som vill leda en grupp på ett engagerat och strukturerat sätt och med ett långsiktigt perspektiv utveckla människor och arbetssätt.

Vi söker dig som har både ett operativt och strategiskt ledarskap och som kan skapa ett stort gruppengagemang. Du förstår vikten av att vara en förebild för andra runt omkring dig och verkar för ett inkluderande arbetsklimat där alla får utrymme att säga vad de tycker.

Du ska vara utåtriktad, coachande och kommunikativ.

Som person är du ansvarstagande och beslutsfattande samt har mod att ifrågasätta etablerade arbetssätt. Du värdesätter ny teknik och ser det som en förutsättning för ett effektivt arbete.  

Det är mycket viktigt att du kan se fördelarna med mångfald och ömsesidigt utbytande av kunskap. För rätt person är utvecklingsmöjligheterna inom NSVA stora.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet inom anläggningsbranschen och arbetsledande funktion, erfarenhet av drift- och underhållsarbete på VA-ledningsnät samt relevant utbildning. Vi ser gärna att du har en hög IT-mognad då vi dagligen dokumenterar och använder oss av olika IT-system, vidare ska du ha ett ekonomiskt intresse och vara van och bekväm med budget- och uppföljningsarbete.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

I tjänsten kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Svenskt medborgarskap krävs, dubbelt medborgarskap är ok om det ena är svenskt. 

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa till avdelningschef Sven-Inge Granlund på telefon 010-490 97 01.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan med CV senast 2023-02-28. Vi tillämpar löpande urval.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag ca 220 medarbetare.