Gruppchef

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste arbeten som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag drygt 250 medarbetare. Läs om oss på NSVA.se

Till avdelning Rörnät med ansvar för driftområde Söder söker vi nu en gruppchef.

Avdelningen ansvarar för drift- och underhåll av ledningsnätet, nyanläggning och omläggning av serviser samt visst investeringsarbete som utförs i egen regi. Avdelningen ansvarar också för att bistå med teknisk support i projekt och utredningar samt för dokumentation och analys av driftstörningar. Vid behov arbetar personalen även åt andra avdelningar inom NSVA.

Avdelningen har drygt 50 medarbetare placerade runt om i NSVA:s verksamhetsområde. Avdelningen är uppdelad i tre driftområden Norr, Mitt, Söder och en supportgrupp. Avdelningen har depåer inkluderande personalutrymmen och lager i Båstad, Örkelljunga, Helsingborg, Landskrona och Åstorp. Supportgruppen är lokaliserad på huvudkontoret i Helsingborg. Driftområde Söder omfattar idag kommunerna Landskrona och Svalöv samt Bjuv och Åstorp. Till driften för dessa kommuner finns 2 arbetsledare och 7 rörnätstekniker i Landskrona/Svalöv och 1 arbetsledare och 4 rörnätstekniker i Bjuv/Åstorp. Nuvarande gruppchef har till största delen utgått ifrån Landskrona och ibland även från Åstorp eller huvudkontoret.

Som gruppchef svarar du till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp och arbetet med avdelningens strategiska och övergripande frågor. 

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområde är:

 •          Verksamhetsansvar för ansvarsområdet

 •          Personalansvar

 •          Arbetsmiljöansvar

 •          Ekonomi- och budgetansvar

 •          Översiktsplanering och uppföljning av drift- och underhållsarbete på ledningsnätet

 •          Översiktsplanering och utförande av investeringsarbete i egen regi

 •          Dokumentation av driftstörningar

 •          Beredskap

 •          Kontakt med kunder och andra externa aktörer

 •          Intern och extern kommunikation gällande projekt och driftstörningar

 •          Fakturahantering

 •          Granskning av ritningar och besiktning av entreprenader

 •          Teknisk support i projekt

 •          Brandskydd

 •          Övrigt förekommande arbetsuppgifter

Dina egenskaper

Du måste vara utåtriktad, coachande och kommunikativ. Du ska vara en engagerad person som prioriterar framdrift i uppdrag och utvecklings- och effektiviseringsfrågor inom ansvarsområdet men även för avdelningen i stort.

Som person är du ansvarstagande och beslutsfattande samt har mod att ifrågasätta etablerade arbetssätt. Du värdesätter ny teknik och ser det som en förutsättning för ett effektivt arbete.  

Det är viktigt att du har en hög samarbetsförmåga och är bra på att skapa och vårda relationer både internt och externt. Det är mycket viktigt att du kan se fördelarna med mångfald och ömsesidigt utbytande av kunskap. För rätt person är utvecklingsmöjligheterna inom NSVA stora.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig arbetslivserfarenhet inom anläggningsbranschen och arbetsledande funktion samt relevant utbildning. Har du erfarenhet av drift- och underhållsarbete på VA-ledningsnät bedöms det meriterande. Du ska ha stabila kunskaper inom, ekonomi, budget och uppföljningsarbete. Du som söker tjänsten ska även ledigt kunna lära dig och hantera olika IT-program samt besitta en skicklig administrativ förmåga.

B-körkort är ett krav för tjänsten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa till avdelningschef Sven-Inge Granlund.

Ansökan

Om du är intresserad av denna spännande möjlighet och uppfyller ovanstående kvalifikationer, skicka din ansökan till NSVA via vår karriärsida senast den 2023-12-10. Vänligen inkludera ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du är lämplig för denna tjänst. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!