Internationell Säljare med bakgrund inom industrin

Är ditt nästa steg att arbeta med internationell försäljning? Har du kanske ett tekniskt kunnande, är bra på att bygga långsiktiga relationer och kan arbeta självständigt? Är du strukturerad, nyfiken och driven? Då kan detta vara en tjänst för dig! Gaia BioMaterials i Helsingborg söker en säljare med erfarenhet ifrån industrin. Vår starka tillväxtresa fortsätter och vi söker därför dig som kan driva vår internationella expansion. Som bonus får du samtidigt bidra till en hållbar framtid!

Gaia BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial från förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast.

Som Internationell Säljare kommer du…

in i ett tryggt och hjälpsamt team där du kommer få leda kundprojekt från start till slut i nära samarbete med våra kompetenta tekniker. Ditt primära fokus kommer vara att prospektera och att arbeta med nykundsbearbetning, samt att följa upp och utvärdera förfrågningar från potentiella kunder som vi erhåller i region Europa. Du kommer även att arbeta med och utveckla befintliga samarbeten med kunder. Rollen innebär även att du bland annat verkar både operativt och strategiskt i ditt försäljningsarbete, utfärdar offerter, gör priskalkyler samt genomför förhandlingar och upprättar avtal.

Du utgår från vårt huvudkontor i Helsingborg men då dina kunder är internationella innebär rollen en del resor inom både Sverige och ut i Europa. Uppskattningsvis innebär rollen cirka 50 resdygn/år.

För att lyckas i rollen ser vi…

gärna att du har erfarenheter från industrin. Arbetar du inte som försäljare idag så har du kanske arbetat som inköpare eller på något annat sätt anskaffat dig relevant branschkunskap. Vi söker dig som trivs bäst när du får nytta av din starka inre motor och att få bygga långsiktiga relationer. Du är noggrann, ansvarstagande och har alltid kunden i fokus. Ditt positiva sätt och din goda känsla för service är anledningen till att du redan idag är en uppskattad och skicklig medarbetare.

Krav för rollen är:

  • En eftergymnasial utbildning, eventuellt inom ekonomi, inköp eller teknik

  • Att obehindrat kunna skriva och tala engelska

Meriterande för rollen är:

  • Ett tekniskt intresse eller en god teknisk förståelse

  • Kunskap inom biomaterial, polymerer eller närliggande

  • Kunskap inom emballage, förpackningar eller maskiner som konverterar plast

Vi erbjuder

Din och vår framgång bygger på god kännedom om branschen, tekniken och produkten. Du kommer ges en omfattande introduktion där du får möjlighet att lära känna dina kolleger, tekniken samt våra kunder och samarbetspartners. Du blir en del av ett familjärt bolag där alla drivs av att göra oss och våra produkter bättre och på så sätt möjliggöra fortsatt tillväxt. Du får möjlighet att arbeta med hållbara produkter och på så sätt bidra till hållbar utveckling. Vi växer och du och din roll har goda möjligheter att utvecklas i takt med bolaget.

För att söka rollen…

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. För frågor rörande rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig Rekryterare Elise Ahlbertz på elise.ahlbertz@roirekrytering.se. För frågor rörande rollen, kontakta Försäljningschef Niklas Rosenkvist på niklas.rosenkvist@gaiabiomaterials.com.

Om Gaia BioMaterials

Gaia BioMaterials utvecklar och tillverkar nedbrytbart biomaterial från förnyelsebara källor för att ersätta fossil plast. Bolaget grundades 2011 och har 17 anställda med huvudkontor och tillverkning i Helsingborg.

Gaia BioMaterials är med och förändrar plastindustrin med sitt patenterade biomaterial BioDoloMer® genom att minska behovet av icke förnyelsebara konstruktionsmaterial. BioDoloMer® bidrar till att minska klimatförändringarna och bildar inga mikroplaster vid nedbrytning.

Gaia BioMaterials är ett privatägt bolag med flera starka delägare varav den mest kända är Investment AB Latour. GAIA BioMaterials ingår i det nyetablerade investeringsområdet Latour Future Solutions som investerar i hållbarhetsfokuserade tillväxtbolag. Besök gärna www.gaiabiomaterials.com för mer information om oss och våra produkter.