Kemi-, trä- och materialingenjör

Om företaget

Välinge utvecklade 1993 världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 320 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen.

Verksamheten är baserad i Viken utanför Helsingborg och antalet anställda uppgår till drygt 260 personer. Välinge har under flera år haft en stark tillväxt och är ett av Sveriges mest lönsamma företag. Välinge är ett ägarlett bolag som ägs av familjen Perván och det globala investmentbolaget Kirkbi.

Arbetsuppgifter

Är du en ingenjör eller tekniker som vill arbeta i ett innovativt företag med snabb utveckling och en flexibilitet att få utforska nya möjligheter? Vårt R&D-team utvecklar nya produkter och teknologier inom ytor och material för användning i golv och andra byggprodukter. Vi söker dig som vill förstärka vårt arbete i tidiga faser genom att prova egna och andras idéer i lab och pilotskala. Vi hoppas få se din ansökan inom kort.

Inom ditt område kommer du, efter en introduktions-period, ha ansvaret att driva dina projekt framåt och till stor del under egen regi.  Till din hjälp finns många experter och labresurser.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer innefatta:

·      Delta i Välinges generella nyskapande R&D-aktiviteter med att utreda och prova egna och andras idéer

·      Planera, beställa och delvis utföra försök i lab och pilotskala

·      Fungera som teknisk support och bollplank till dina kollegor inom R&D och till vår patentavdelning

På vår R&D-avdelning är det viktigt att man gillar omväxling och kan hantera många frågeställningar parallellt.

Utbildning

Vi ser gärna att du har en bakgrund som ingenjör inom kemi, material eller trä eller motsvarande erfarenheter ifrån yrkeslivet.

Egenskaper

För att trivas i denna tjänst är det är viktigt att du är självgående och har en stark drivkraft och nyfikenhet för det du gör. Kreativitet och analytisk förmåga krävs för att vara framgångsrik såväl som en vilja att prova sig fram för att hitta flera möjliga lösningar. Du har mycket lätt för att arbeta i olika team.

Erfarenheter

En bakgrund inom tillverkningsindustri är meriterande men även nyexaminerade är aktuella.

Ansökan

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

Frågor rörande tjänsten kan ställas till Göran Ziegler per mail till:  goran.ziegler@valinge.se

Varmt välkommen med din ansökan!