Konsult inom Health, Safety & Environment (HSE)

Brinner du för att skapa en god och säker arbetsmiljö för dina medarbetare? Trivs du när du får arbeta med människor samtidigt som du tillämpar dina kunskaper på bästa sätt? Vill du ha en stimulerande och varierande arbetsmiljö? Då kan du vara vår nästa HSE-konsult.

Arbetsuppgifter

Som konsult inom HSE kommer du att hjälpa våra kunder att förbättra, implementera samt följa upp processer och rutiner inom området hälsa, säkerhet och miljö. Din kunskap och rådgivning hjälper verksamheten att följa aktuella lagar och krav. Rollen innebär ofta att du är en del av linjeorganisationens dagliga arbete och stöttar samtliga delar av verksamheten.

Exempel på möjliga arbetsuppgifter:

 • Utgöra ett stöd för kunder i HSE-relaterade frågor

 • Identifiera kravställning på kunden, samt implementera processer och rutiner för att uppfylla dessa krav

 • Koordinera och genomföra revisioner samt följa upp resultat

 • Identifiera och bedöma risker samt  vidta åtgärder och medverka i utredningar kopplade till tillbud och olyckor

 • Delta i skyddsronder

 • Genomföra utbildningar inom ditt expertisområde

Vårt arbete utförs till stor del på plats hos kund och innebär ofta att du arbetar som en del av kundens verksamhet. Uppdragen kan vara av både kortare och längre karaktär.

Dina kvalifikationer

 • Minst högskoleingenjör, eller relevant erfarenhet

 • Minst 5 års erfarenhet av arbete med HSE-frågor

 • Kunskap inom svensk arbetsmiljö- och miljölagstiftning

 • God förmåga att uttrycka dig i skrift och tal på både engelska och svenska

 • Trivs med att arbeta i ett företag med korta beslutsvägar och stort personligt ansvar

 • Innehar B-körkort

 • Meriterande med kunskap om ledningssystem för miljö (ISO 14001) och arbetsmiljö (OHSAS 18001) samt revisionsteknik

 • Meriterande med erfarenhet inom industri, infrastruktur och/eller kärnteknisk verksamhet

 • Meriterande med kunskaper i MTO och/eller kvalitetsledning enligt ISO 9001, samt erfarenhet från arbete med risk- och säkerhetsanalys

Som person är du positiv, trygg och engagerad och har förmågan att strukturera och prioritera ditt arbete. Du är drivande, kommunikativ, ansvarstagande och har god samarbetsförmåga. Du uppskattar en bred roll där du måste ha kunskap från flera områden.

Du trivs med att arbeta nära verksamheten i en relationsskapande och nätverkande roll. Då rollen innebär att ständigt arbeta med en förbättring av säkerhetskulturen är du en person som inspirerar andra och får medarbetarna att förstå vikten av säkerhetsarbetet.

De flesta av våra uppdrag kräver en godkänd säkerhetsprövning, varför detta är ett villkor för en anställning.

Placeringsort

Vi söker främst medarbetare till vårt kontor i Malmö, men även placering vid vårt kontor i Göteborg eller Stockholm kan vara aktuellt. Eftersom våra uppdrag till stor del utförs på plats hos våra kunder kommer tjänsten att medföra resor.

Om Risk Pilot

På Risk Pilot arbetar vi med att hjälpa våra kunder med att skapa ett säkert och resurseffektivt samhälle. Risk Pilot är en av Nordens ledande leverantörer av tjänster inom nukleär säkerhetsanalys och tillämpar även denna erfarenhet i andra branscher, som till exempel transportindustrin.

En förutsättning för vår framträdande roll på marknaden är ett gott samarbete med våra kunder, spetskompetens inom våra nischområden, låg personalomsättning samt engagerad personal.

Idag är vi ett 40-tal konsulter placerade i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi som arbetar på Risk Pilot uppskattar att arbeta med frihet under ansvar, att få möjligheten att både få fördjupa sig i teknik och se helheten och att arbeta tillsammans med kunniga och engagerade kollegor. På Risk Pilot är vi övertygade om att mångfald bidrar till ett mer lönsamt företag. Vi arbetar aktivt för att alla anställda ha samma möjligheter och rättigheter. Stämningen hos oss är informell. Här är högt i tak för egna idéer och handlingsutrymmet är stort.

Kontaktuppgifter för frågor:

Erik Sparre
erik.sparre@riskpilot.se
tel: 010- 498 47 52