Operational Planner till ENERCON!

På ENERCON är Technical Supportavdelningen en viktig kugge i hjulet när det gäller att hålla högsta möjliga tillgänglighet på våra turbiner.
Vi ska nu lägga i ännu en växel vad gäller service till våra teknikerkollegor ute i fält och söker därför förstärkning i form av en Operational Planner, halvtidstjänst eller heltidstjänst med placering i Piteå eller på vårt nordiska huvudkontor i Malmö.

Vi letar efter dig med planeringsskills, social kompetens och med en förmåga att behålla fokus och prioritera när arbetsbördan stundtals är hög –  utan att tumma på kvaliteten. Har du ett gediget teknikintresse är det ett plus.
Vill du vara med på omställningsresan mot förnybar energi och en grönare värld ska du fortsätta läsa!


Om tjänsten och avdelningen
Som Operational Planner har du fokus på att supportera våra tekniker som arbetar med service på våra turbiner ute i fält, utspridda över hela norden. När teknikerna stöter på problem vid felsökningar, reparationer och underhåll är du deras hjälpande hand – tillsammans löser ni de problem som uppstår.
Mer konkret betyder detta att du arbetar med;

–          Resursplanering enligt orderingång

–          Hantering av varningsmonitorn samordna operativ planering och materialflöde

–          Kategorisering och prioritering av inkommande order

–          Proaktiv planering av verksamheten med befintliga resurser

–          Samordning av underhåll, reparationsarbeten och ombyggnader

–          Daglig kontakt med serviceteamen och hantering av ärenden och förfrågningar

–          Intern och extern kommunikation

–          Verifiering av serviceorder

Tillsammans med dina kollegor gör du det möjligt att våra turbiner är tillgängliga minst 97 % av tiden – ett löfte vi har gett våra kunder och investerare som har fullserviceavtal.
Du kommer ingå i ett team som består av kompetenta, positiva och humoristiska kollegor med ett stort driv.

Vem är du?
Vi tror att du är framåtsträvande och får energi av att ta dig an nya arbetsuppgifter och utmaningar.
Du har ett genuint intresse för att supportera dina kollegor som är i behov av din hjälp genom att tillsammans vända och vrida på problem för att gemensamt hitta lösningar.
I den här rollen har du många kontaktytor och därför är det en förutsättning att du är en god kommunikatör och en flexibel och samarbetsorienterad kollega.

Vi uppskattar om du har;

–       Erfarenhet inom liknande arbete som planner eller dispatcher

–       Förmåga att prioritera om när situationen så kräver – med bibehållen energi

–       Mycket god dator- och systemvana

–       Goda kunskaper i svenska såväl som engelska

Vad erbjuder vi Dig?
Vi erbjuder dig ett arbete som i allra högsta grad gör skillnad för vår gemensamma framgång.
ENERCON finns representerade världen över vilket betyder att du kommer knyta kontakter med härliga kollegor i världens alla hörn.
Vi är stolta över vår kultur som karaktäriseras av sunda värderingar, ett högt säkerhetstänk och det faktum att vi förser världen med grön, prisvärd energi.

Praktiska förmåner som vi vill lyfta är ett nyrenoverat kontor med härlig atmosfär, flexibla arbetstider, vänliga kollegor, gott kaffe och garanterat många skratt – varje dag!

Företagspresentation
Jorden har obegränsade resurser av sol, vind och vatten. Det är en av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter att ta till vara dessa resurser i stor skala och vi har antagit denna utmaning. ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen. Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i mer än 40 länder. Vårt svenska Huvudkontor finns i Malmö.

Se mer information på http://www.enercon.de/en

Ansökan
Vi arbetar med löpande urval och ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2022-12-18.
Du bifogar CV genom att trycka på ”Sök tjänst”. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att hantera ansökningar via e-post.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Technical Lead Marcus Kristensson på  marcus.kristensson@enercon.de eller 0730-64 67 47.