Redovisningsansvarig

Setrab AB utvecklar och tillverkar kundanpassade, högkvalitativa värmeväxlare till fordonsindustrin och andra maskinapplikationer. Våra kunder är många av världens premiumbilmärken, exempelvis Audi, Bentley, Ferrari, Lamborghini, BMW, Jaguar Land Rover, McLaren och Mercedes. På vårt huvudkontor i Malmö/Limhamn har vi en produktionsenhet med cirka 25 anställda och ytterligare cirka 30 personer som fokuserar på försäljning, utveckling, inköp, ekonomi och kvalitetsarbete.

Din roll

Som redovisningsansvarig på vårt huvudkontor i Limhamn kommer du att spela en avgörande roll i bolagsgruppens ekonomifunktion. Setrab befinner sig i en expansiv fas då vi bygger ut vår kapacitet med ytterligare en anläggning som tas i drift under 2023.

Ekonomifunktionen består idag av sju personer varav fyra är placerade i Limhamn. Som redovisningsansvarig på Setrab arbetar du nära verksamheten och i nära samarbete med dina kollegor. Du tar hand om redovisningsflödet från bokföring och betalningar till månadsvis rapportering.

Kontakt med leverantörer, kunder, myndigheter och revisorer ingår i arbetet.

Dina arbetsuppgifter är bland annat:

 • Löpande redovisning.

 • Månads- och årsbokslut samt årsredovisning.

 • Moms- och tullhantering, arbetsgivardeklarationer och inkomstdeklarationer.

 • Kostnadsuppföljning mot budget och prognos.

 • Kontinuerligt förbättringsarbete för att effektivisera ekonomiska processer.

Arbetsuppgifterna innebär stort fokus på noggrannhet och kvalitet och vetskap om vad som behöver göras för att leverera enligt tidplan och nå uppsatta mål. I rollen ingår även analys och avstämningar med rapportering till CFO.

Vem är du?

Du är en person som är noggrann och tar ansvar, du är prestigelös och lösningsorienterad. För att lyckas med jobbet bör du vara strukturerad och välorganiserad men också ha förmågan att lösa ad-hoc-uppgifter på ett smidigt sätt. Du är analytisk och driver självständigt ditt jobb framåt. Du har lätt för att etablera personliga kontakter och har en god kommunikativ förmåga. Precis som kollegorna i ditt team bidrar du till en god stämning.

Krav

 • Ekonomisk eftergymnasial utbildning med inriktning mot företagsekonomi och redovisning.

 • Minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat självständigt med redovisning och rapportering.

 • Mycket god vana i administrativa system.

 • Mycket god vana i Excel samt övriga MS Office-program.

 • Flytande kunskaper i svenska och engelska.

 • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om Setrab

Setrab AB ingår sedan 2019 i den kinesiska bolagskoncernen Zheijang Yinlun Machinery Co som bedriver verksamhet i Asien, Europa och Nordamerika. Gruppen verkar inom produktion med företrädesvis bilindustrin som kunder, omsätter 10 Mdr SEK och är listat på Shenzhen-börsen i Kina. Den europeiska koncerngruppen bestående av knappt 10 bolag i Nederländerna, Tyskland, Sverige, Polen och Storbritannien innefattar sälj- och produktionsbolag med knappt 150 anställda.

Setrab AB befinner sig i ett spännande och expansivt skede. Vi är ett väl fungerande och sammansvetsat team, stolta över vår kompetens och vårt driv. Vi har korta beslutsvägar och tror på att vi når framgång genom att jobba tillsammans. Så varmt välkommen att bli en del av ett gäng duktiga, trevliga och hjälpsamma kollegor.

Ansök

Du söker tjänsten genom länken på den här sidan.

Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att söka. När det gäller denna tjänst undanber vi oss kontakter med rekryterings- och konsultfirmor.

Kontakt:
Om du har frågor kring företaget eller tjänsten är du välkommen att kontakta:
Jessica Flenner, CFO, 072-588 75 28 eller jessica.flenner@setrab.com     
Ann Carlsson, HR-chef, 040-15 80 66 eller ann.carlsson@setrab.com