Självständig Ekonomiansvarig sökes till marknadsledande och familjära Korrosionsgruppen AB

Har du några års erfarenhet från en kvalificerad roll som Ekonom och söker en roll där du får ett helhetsansvar? Är du noggrann, strukturerad och van vid att driva ditt eget arbete? Vi på Korrosionsgruppen AB brinner för att skydda metall i mark, vatten, jord och betong mot korrosion. Vi är en av Skandinaviens marknadsledande leverantörer och står inför en spännande framtid. Kom med på tillväxtresan och bli en av våra engagerade medarbetare i vårt team i Ramlösa!

Om Korrosionsgruppen AB

Korrosionsgruppen AB har i över 30 år arbetat med korrosionsförebyggande åtgärder på samhällsviktiga konstruktioner. Vi är ett specialiserat företag inom byggsektorn med inriktning på ökad livslängd och hållbarhet – såväl ekonomiskt som miljömässigt. Det ställer inte bara stora krav på vårt företag och vår personal utan även på de tjänster och produkter vi tillhandahåller för att minska underhållskostnader för våra uppdragsgivare och samhället i stort.

Läs mer om oss på www.korrosionsgruppen.se

Din nya tjänst

Som Ekonomiansvarig på Korrosionsgruppen har du ett övergripande ansvar för företagets löpande ekonomiarbete. Vi är det mindre, familjeägda bolaget som står inför en tillväxtresa där du blir vår femte medarbetare, vilket innebär att du kommer få en central nyckelroll i vårt tighta team. Du kommer ha ett nära samarbete med alla medarbetare på kontoret samt även ha dialog med kunder och leverantörer. Den här tjänsten passar dig som vill ha en roll med helhetsansvar i det mindre, entreprenörsdrivna bolaget som strävar efter att skapa stort värde för våra kunder.

I rollen som Ekonomiansvarig kommer du sköta den löpande, operativa bokföringen i våra tre bolag. Det finns stora möjligheter att arbeta med optimeringar av både processer och rutiner och vi söker dig som gärna tar dig an uppgiften med stort driv och prestigelöshet. Förutom den löpande bokföringen och månadsbokslut, kommer du arbeta med lönehantering av fyra tjänstemän, moms gällande både länder inom och utanför EU, skatt, avstämningar och förberedelser inför årsbokslut samt kostnadsuppföljning och kontroll. Övriga administrativa uppgifter som inköp, fakturering och att vara behjälplig med olika moment relaterat marknadsföring kommer även vara aktuellt. Då vi står inför en viktig utveckling vår e-handelsfunktion, uppskattar vi om du har förståelse för de automatiska flöden som sker och hur dessa kan optimeras.

Du kommer arbeta i Fortnox som system och vi ser därför gärna att du har erfarenhet av det sedan tidigare eller liknande system. I övrigt kräver tjänsten goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel samt att du känner dig trygg i att kommunicera både skriftlig och muntligt på engelska och svenska. Då tjänsten består till cirka 70 % av ekonomirelaterat arbete och 30% av övriga administrativa uppgifter, tror vi att det passar dig som söker variation och som tilltalas av en god insyn samt möjlighet och stort ansvar att påverka våra bolag ur ett ekonomirelaterat perspektiv! Du kommer fungera som kontaktperson och ha löpande kontakt med andra samarbetspartners, exempelvis kunder, leverantörer och myndigheter.

Du rapporterar direkt till vår grundare som också utgår från kontoret i Ramlösa. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi har möjlighet att vara flexibla med tjänstgöringsgraden, mellan 80–100%.

Hos oss kommer du sammanfattningsvis att arbeta med:

 • Löpande bokföring och månadsbokslut för verksamhetens olika bolag

 • Förberedelser inför årsbokslut

 • Moms och skattehantering

 • Konstadskontroll och uppföljning

 • Administrativa uppgifter

 • Fakturering

 • Artikel och kundregister

Din bakgrund:

Vi söker dig som har:

 • Några års erfarenhet från en liknande, självständig roll

 • En eftergymnasial utbildning inom ekonomi

 • Goda erfarenheter av arbete med moms-och skattefrågor inom/utom Europa

 • Goda kunskaper i Excel

 • Erfarenhet av att arbeta i affärssystem, med fördel Fortnox

 • Erfarenhet av e-handelslösningar och lagerhållning

 • Gärna erfarenhet av e-handelsplattformen Shopify eller motsvarande

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående och som trivs med att ta stort eget ansvar. Du är en utpräglad teamplayer och att agera proaktivt faller sig naturligt för dig. Du visar på god struktur och din servicekänsla är hög, såväl i interna som externa kontakter. I arbetet är det viktigt att du är mycket noggrann, strukturerad och trivs i en miljö som präglas av entreprenörskap och stark tillväxt.

Vi erbjuder

Vi på Korrosionsgruppen har en stor glädje och passion för våra viktiga tjänster och produkter samt de mervärde vi skapar för våra kunder – inte minst ur ett hållbarhetsperspektiv! Vi tillämpar självklart kollektivavtal och har goda förmåner att erbjuda våra medarbetare. Hos oss blir du en del av vår drivna och kunniga personal där vi tillsammans ser till att vi har nöjda och återkommande kunder. Då vi är ett litet kontor sätter vi stort värde på vår förmåga att samarbeta och ha kul tillsammans. Hos oss på Korrosionsgruppen intar du en viktig roll – det är du och dina kollegor som bygger grunden för våra fortsatta framgångar!

Ansökan

Låter det intressant? Då är du är varmt välkommen att söka via ansökningsformuläret. Sista ansökningsdagen är 18 december. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att ansöka. Observera att vi dessvärre inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Korrosionsgruppen AB med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Linda Billstrand på linda.billstrand@roirekrytering.se

Välkommen med din ansökan!