Supply Chain Manager till expansiva Vossloh Nordic Switch Systems AB

Vossloh är ett ledande globalt järnvägsteknikföretag med verksamhet i över 65 länder som bidrar till en säker, hållbar och miljövänlig rörlighet för människor och transporter av varor. Vossloh Nordic Switch Systems AB är ett bolag i Vossloh-gruppen som utvecklar, tillverkar och levererar material samt maskiner för spårväxlar och spårsystem. Företaget har kontor och verkstad i Ystad och Örebro med tillverkning av järnvägsväxlar och spårsystem för den nordiska marknaden. Vi omsätter 1.060 MSEK och har ca 170 anställda.

Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Att visa respekt för varandra och bejaka varandras olikheter stärker vår verksamhet. Vossloh Nordic Switch Systems AB verkar långsiktigt för att bredda representationen i vår bransch när det kommer till jämlikhet och mångfald. Läs mer om vår expansiva resa här https://www.vossloh-nordic.com/se/

Din nya roll

I rollen som Supply Chain Manager hos oss leder du ett team med ansvar för bland annat planning, MPS, inköp, lagerhållning och transporter. Ditt fokus är övergripande på Sverige-nivå, men du är även involverad i utvecklingsprojekt internationellt. Det sammansvetsade teamet utvecklar du genom ett modernt och coachande angreppssätt.

Med ett starkt fokus på att etablera bra processer, så är du med och skapar framtiden. Det är ett utmärkt läge att träda in i rollen just nu eftersom vi baserat på vår tillväxt möter nya utmaningar och möjligheter. Rollen griper över hela varuflödeskedjan, vilket medför att du i vardagen möter både det operativa och strategiska. Dina erfarenheter kring att modernisera och digitalisera kommer också till nytta. Rollen utgår från Ystad och du rapporterar direkt till vår globala Funktionschef.

Vårt erbjudande

Vossloh befinner sig i ett gynnsamt läge med god efterfrågan på företagets produkter och tjänster. Järnvägsbranschen står inför stora investeringar och ses som en framtidsbransch i strävan att uppnå klimatneutrala transporter. Detta i kombination med långa kundavtal skapar en trygg anställning. Du får vara del av en verksamhet med motiverad personal med mycket hög kompetens. Här kan du påverka och forma din vardag. I denna tjänst erbjuds du en övergripande och samtidigt utmanande och stimulerande roll med stor möjlighet att påverka, ta egna initiativ och eget ansvar.

Vi kan erbjuda en professionell arbetsplats präglat av sunda värderingar, trevliga kollegor och ett uppskattat ledarskap. Vi värdesätter att kunna kombinera arbete med familj och har ett flexibelt arbetsklimat. Vår senaste medarbetarenkät visar att det som uppskattas mest på arbetsplatsen är den trevliga miljön, de trevliga kollegorna samt det goda ledarskapet. Vossloh beskrivs av medarbetare som en omtänksam arbetsgivare med stort socialt ansvarstagande där hållbarhet och samarbete står i centrum.

Din profil

Du får naturligtvis gärna ha erfarenhet från liknande roller, men vi kan också tänka oss sökande med närliggande erfarenheter inom produktion, logistik och transport. Arbetslivserfarenhet från tillverkande industriverksamhet tror vi kommer gynna dig i att bli framgångsrik hos oss. Men ännu viktigare kommer ditt ledarskap vara och att du drivs av att engagera och utveckla dina kollegor. På Vossloh är det ett öppet arbetsklimat med ett coachande synsätt på ledarskap där företaget drivs av medarbetarnas utveckling och av att laget är starkare än jaget. Du drivs av att se andra människor växa. Ödmjukhet är din approach men du har även modet att ifrågasätta invanda beteenden och mönster för att med fingertoppskänsla driva förändringar.

För att trivas och lyckas i din roll som Supply Chain Manager ser vi gärna att du:

  • Har haft personalansvar och erfarenhet av förändringsledning med en akademisk utbildning i grunden.

  • Har en god engelska och känner dig bekväm med internationella kontakter och visst resande.  

  • Erfarenhet från leda varuflödes optimeringar samt analyser av DIO, working capital, cash2cash samt MPS, lagerstyrning, inköp och transporter.

Du får en bred roll som värderingsbärare med ett tydligt, engagerande och coachande förhållningsätt. Du får nytta av din förmåga att lyfta blicken och se till helheten. För dig faller det sig naturligt att uppmuntra, stötta, följa upp och återkoppla. Vidare är du proaktiv och lösningsorienterad och trivs med att skapa god struktur och goda förutsättningar för teamet och bolaget.

Ansökan

Låter det intressant – är du vår moderna och coachande Kvalitetschef? Då är du är varmt välkommen att söka via ansökningsformuläret. Sista ansökningsdag är 2023-12-15 med ett löpande urval. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. För frågor om rekryteringsprocessen eller tjänsten kontakta Niclas Wate på niclas.wate@roirekrytering.se eller Caroline Johansson på caroline.johansson@roirekrytering.se.