Technical Support Engineer

RESCUE Intellitech AB går en mycket spännande framtid tillmötes, framför allt p.g.a. ett starkt internationellt intresse för våra produkter.

Är du den som alla i grannskapet frågar när något gått sönder, oavsett vad det gäller? Har du ett sjätte sinne för teknisk problemlösning? Då kan vi erbjuda dig en bred, rolig och varierande roll som Technical Support Engineer hos oss!

Om jobbet

I rollen som Technical Support Engineer kommer du att vara en nyckelperson i vårt team där du kommer att ha en central roll i att säkerställa att våra kunder och återförsäljare får bästa möjliga service. Du kommer att arbeta med att lösa tekniska problem samt supportera och vägleda våra kunder så att de kan nyttja våra maskiner på bästa sätt. Du kommer också att vara ansvarig för att utbilda våra återförsäljare i våra produkter och tjänster.

Du erbjuds en ny och bred roll med support- och utbildningsansvar till vår verksamhet. Det är av yttersta vikt att våra partners och kunder känner förtroende och att vi finns där för dem. Vi är ett litet bolag där du kommer få vara delaktig i det mesta, även om störst fokus ligger på det tekniska kopplat till våra tvättmaskiner.

Urval på arbetsuppgifter:

 • Hålla tekniska utbildningar, internt och externt för våra ÅF och serviceparters

 • Ansvar för utbildningsmaterial till utbildningarna och för servicemanualer

 • Installation, driftsättning och support av prototyper och fälttest

 • Bidra i konstruktions- och utvecklingsarbetet

 • Ansvar för att sammanställa och övervaka produktkvalitet

 • Kundbesök i samband med provning, installation samt enklare reparationer 

Vi är ett litet företag i stark tillväxt, vi som arbetar här jobbar med stor variation – oavsett om det rör utvecklingsarbete, konstruktionsfrågor, truckkörning eller beställning av verktyg. Rollen innebär resor i samband med besök hos nationella och internationella kunder och återförsäljare.

Om dig

För att både ha kul på jobbet och lyckas bra i rollen så tror vi att du utmärker dig via ditt tekniska kunnande, din nyfikenhet och ditt lösningsorienterade förhållningssätt. Du trivs som allra bäst när du får dra nytta av din teoretiska och praktiska problemlösningsförmåga. Då våra produkter innehåller en stor bredd sett till teknik är all teknisk erfarenhet, utbildning och kunskap meriterande.

Vi söker dig som är serviceinriktad och har en teknisk utbildning, gärna inom elektronik eller liknande, och som har erfarenhet av att ge teknisk support och utbilda användare. Du har troligtvis flera års erfarenhet som servicetekniker, bilmekaniker, installatör eller liknande, du tycker om att vara hands on då du är allmänt händig, men även för att du uppskattar varje tillfälle som ges att utöva dina tekniska kunskaper i praktiken.

Vi tror även att du har:

 • Teknisk bakgrund

 • Flytande engelska både muntligt och skriftligt, ytterligare språk kan vara meriterande

 • El/automation är meriterande (Signalström, enfas och trefas (starkström) och PLC)

 • Erfarenhet av enfas och trefasmotorer är meriterande

 • Eventuell erfarenhet av el-schema / ritningsläsning är också meriterande

Du är kundorienterad, social och bemöter kollegor och kunder på ett professionellt sätt. Du har god förmåga att anpassa dig efter situationen och du tar dig framåt, även när ”rätt person” att fråga inte finns på plats. Du hugger tag där det behövs som mest för stunden, oavsett vad det gäller.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. För frågor rörande rekryteringen kontakta ansvarig Rekryterare Robert Jonasson; robert.jonasson@roirekrytering.se

RESCUE Intellitech AB är ett bolag inom Sandberg Development AB, med fokus på innovativa lösningar för Räddningstjänsten i Europa och Nordamerika. RESCUE Intellitech har specialutvecklat en tvättmaskin, Solo Rescue® för dekontaminering och rengöring av rökdykarutrustning för räddningstjänst och brandväsen. Tvättmaskinen Solo Rescue rengör utrustning nedsmutsad av sot som innehåller cancerogena ämnen och brandpersonal undviker därmed hälsovådliga ämnen. Solo Rescue är en unik svensktillverkad produkt som rönt stora framgångar i Skandinavien. 

RESCUE Intellitech AB & Sandberg Development AB

RESCUE Intellitech AB är ett bolag inom Sandberg Development AB, med fokus på innovativa lösningar för Räddningstjänsten i Europa och Nordamerika. Huvudkontoret finns i Malmö, med dotterbolag i USA. Inom Sandberg Development Koncernen ingår även innovativa bolag som Aimpoint®, GRANULDISK® och Camurus®.

Läs mer om Solo Rescue på vår LinkedIn-sida.