Teknisk Account Manager till Wieland i Smålandstrakterna

Med passion för både EL och försäljning

Har du drivet och passionen som krävs för att skapa värdefulla relationer och framgångsrika avtal? Tycker du om att resa, har ett stort intresse för teknik och förmågan att tala med alla nivåer hos kunder? Vi söker dig som har en bakgrund inom el/installation och som vill vara med på en tillväxtresa tillsammans med oss!

Lokalisering: Hemmakontoret, med ansvar för Smålands trakter, österut och upp mot Stockholm. Vill du besöka kontoret finns det i Malmö.

I rollen som Account Manager…

blir du en del av ett företag med gedigen historia, då vi började vår resa redan år 1910. Idag 112 år senare är vi marknadsledande inom elektrisk anslutningsteknik, maskinsäkerhet, industriella nätverk och automation, och finns i 14 länder med över 1800 medarbetare. Våra ambitioner har alltid varit stora och då ambitionen fortsatt är att växa är denna nyckelroll viktig för får framgång. Med ett starkt varumärke i ryggen är möjligheterna stora.

I rollen som Account Manager utgår du från hemmet och besöker våra kunder i omnejd. Din region sträcker sig från Smålands trakter, österut och upp mot Stockholm. Du har relativt nära hem, men räkna ändå med att övernattningar sker i rollen för att få maximalt ut från dina resor. Dina kunder är främst företag som elinstallatörer, grossister, teknikentreprenörer, armaturtillverkare och andra OEM-företag såväl som rådgivande el-ingenjörer. För att lyckas i din roll har du hjälp av kollegor både inom support och teknik. Vi är ett starkt team i Sverige idag, men vår ambition är att bli ännu starkare.

En av dina viktigaste uppgifter är att förstå kundernas behov, gärna innan de vet om dem själva och kunna påvisa varför de just ska välja våra produkter. Dialogerna du för är på många olika nivåer hos våra kunder, där du exempelvis ena stunden har strategiska samtal med inköpsavdelningen eller kanske en VD, och andra stunden pratar lösningar med elektrikern.

Förutom väldigt klassiska ansvarsområden du har som Account Manager så är några av dina centrala uppgifter:

  • Aktivt jobba med din pipeline och se till att den är fylld med affärsmöjligheter. Detta genom att ta hand om vår befintliga kundstock som består av både aktiva och passiva kunder.

  • Planera och boka in dina kundbesök utifrån dina satta kundplaner.

  • Leda installationsprojekt från idé till mållinjen.

  • Genomföra produktpresentationer och kundutbildning. 

  • Löpande rapportering i CRM-systemet kring pipeline, projektportfölj, resultat och budget. 

  • Deltagande på mässor i Sverige och utomlands 

För att lyckas i rollen som Account Manager…

  • Måste du sedan tidigare vara elektriker eller ha annan relevant utbildning med elektrisk inriktning.

  • Du har även erfarenhet av att driva försäljning.

  • Har du erfarenhet från grossistsidan är det efterlängtat

Du kan vara i början av din karriär, då vi kommer ge dig den kunskap som behövs kring våra produkter och affärsområdet, du kommer få en gedigen introduktion och vi kommer välkomna dig in i teamet på bästa sätt! Vad du dock behöver ha med dig är de rätta personliga egenskaperna. För att lyckas i rollen är du en stark initiativtagare som tar ansvar för dina affärer och älskar att skapa resultat. Du har en fantastisk förmåga att skapa goda relationer såväl internt som externt och du är systematisk i ditt tillvägagångsätt. Du kan det där med att kommunicera och när du talar så får du med dig andra.

Du är flytande i svenska och engelska.

Wieland är ett…

självständigt familjeägt bolag som skapar framtidssäkrad el- och signaldistribution, med avancerad kopplingsteknik och innovativ elektronik över hela världen – lätt, snabbt och säkert. Utmärkt service gör att våra kunder kan fokusera på sin kärnverksamhet och genom att agera ansvarsfullt kan vi ge säkerhet, kontinuitet och möjligheter för våra kunder. 

Wieland Electric är känt för sitt omfattande sortiment av kopplingsplintar, kretskortplintar, industriella stickkontakter, el komponenter, ett brett sortiment av säkerhetsrelä och säkerhets PLC-system. Vi är tillverkare av världens största och ledande produktsystem av anslutningsdon för installationer. I mer än 100 år har vi varit banbrytande pionjärer och arbetat fram innovativa lösningar.

För mer information om oss, besök: www.wieland-electric.com

För att se mer filmer klicka gärna här: https://www.youtube.com/user/wielandelectric/videos

För att ansöka…

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV och personliga brev. Urval sker löpande, men sista ansökningsdag 28/11 2022. Observera att vi inte tar emot ansökningar via e-post.

I den här rekryteringen samarbetar med Wieland med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta Caroline Johansson på caroline.johansson@roirekrytering.se

Anställning hos: Wieland Electric

Omfattning: heltid

Start: enligt överenskommelse