Teknisk Projektledare med fokus på produktutveckling och kundrelationer

Är du en teknikintresserad, kreativ och driven ingenjör med entreprenörsanda? Motiveras du av att skapa och se dina idéer bli till verklighet? Blir du också ditt bästa jag när du får använda din ingenjörsådra i en affärsnära roll? Då bör du läsa vidare. Som Projektledare hos Välinge Innovation kommer du att arbeta med ett starkt varumärke i en projektledande roll där produktutveckling och innovation präglar din vardag. Vi fortsätter växa och behöver stärka upp vårt team ytterligare, missa inte möjligheten att hänga med oss på en riktigt spännande resa.

Välinge Innovation är ett världsledande, innovativt företag inom golv- och möbelbranschen. Våra revolutionerande och välrenommerade tekniker licensieras ut till kunder över hela världen.

Som Projektledare arbetar du innovativt och produktnära…

i en bred roll där du får möjlighet att använda dina analytiska, tekniska, affärsmässiga och kreativa sidor. Du kommer att agera projektledare, utvecklingsingenjör och tekniker på samma gång där du ansvarar för och är drivande i att identifiera problemställningar, skapa nya lösningar och driva de hela vägen från produktion till lansering till våra kunder runt om i världen. Din uppgift blir alltså att skapa affärsmöjligheter för existerande och nya lösningar, se till att rätt personer internt som externt blir involverade samt att se till att få projekten i hamn. Som exempel agerar du både projektledare och teknisk ansvarig i affärskritiska diskussioner med kund tillsammans med sälj- och marknadsavdelningarna.

Vårt team växer och vi söker nu ännu en driven person till vårt affärsområde Plastic Floor Technology. Vi erbjuder teknologier primärt inom polymerbaserade golv och står inför en spännande resa med många möjligheter. Just nu är vi nio personer i teamet och med tilltänkt tillväxt behöver vi fler kollegor som vill vara med och bygga vår avdelning vidare.

För att ge dig en mer förståelse för teknologin kan du kika på denna korta film om hur en av våra produkter tillverkas:

Din vardag kommer bland annat att bestå av:

 • Vara med hands-on i utvecklingen av nya produkter, testa nya material, skapa nya processer eller framställa bättre förutsättningar för produktion

 • Planera och beställa försök för att utvärdera och prova egna och andras idéer som bedöms tekniskt och kommersiellt intressanta att arbeta vidare med

 • Kartlägga konkurrensen inom utvalda tekniker/område, identifiera potential och möjligheter men också utmaningar med befintliga och framtida lösningar

 • Delta i eller driva projekt inom ett eller flera områden, internt eller i externa kundprojekt

 • Skapa överblick över patentläget för att definiera strategi framåt inom utvalda teknik/område kopplade till våra lösningar och bistå med underlag för patentering

 • Skapa, vårda och utveckla samarbetet med relevanta externa aktörer och partners inom branschen med mål att förstärka våra ambassadörer på marknaden och få info om marknaden och kommande trender/behov

Dina kontaktytor är omfattande och du kommer jobba i ett team tillsammans med erfarna kollegor som utgår från vårt huvudkontor i Viken utanför Helsingborg. Tjänsten kan även innebära resor i samband med kund-/leverantörsbesök och mässor. Längden på resorna kan variera från någon dag, upp till 1 vecka, några gånger per år.

För att lyckas i rollen som projektledare…

behöver du vara tekniskt intresserad. Som person är du nyfiken med ett kreativt sinne. Du ser potential i, och kan utvärdera möjligheter, stora som små och du har ett intresse av att testa och förverkliga nya idéer. Att skapa delaktighet och engagemang ligger dig nära till hands och med din förmåga att få med andra på tåget ser du till att uppnå resultat. Att planera och ha en tydlig struktur är något du lägger stor vikt vid och ditt arbetssätt kännetecknas av hög noggrannhet.

Vi tror att du som person har ett kreativt och innovativt tankesätt och har du kunskaper inom polymera material, ekonomi, sälj eller marknadsföring ser vi det som en fördel men inte ett krav. Du är utåtriktad, prestigelös och professionell i ditt uppträdande. Din förmåga att skapa trygghet i dina yrkesrelationer samt ditt intresse för den tekniska lösningen, kommer vara avgörande för att lyckas.

Vi tror dessutom att du har:

 • Akademisk examen inom ett relevant område, gärna civilingenjör

 • Erfarenhet från projektledning eller liknande uppgifter

 • Utmärkta kunskaper i Svenska och Engelska

 Vi erbjuder…

 • En modern, internationell och innovativ arbetsplats i stark tillväxt.

 • En möjlighet att vara med på en fantastisk resa med branschomvälvande innovativa tekniker.

 • Prestigelös företagskultur och god arbetsmiljö där alla känner ansvar och hjälps åt.

 • Stor frihet genom målstyrning, coachande ledarskap och goda utvecklingsmöjligheter

   

Välinge Innovation är ett världsledande…

teknikutvecklingsföretag. Bolaget utvecklade 1993 världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 320 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen.

Verksamheten är internationell med kontor bland annat i USA, Kina och Kroatien och har sitt huvudkontor i Viken utanför Helsingborg. Antalet anställda uppgår till drygt 260 personer och Välinge har under flera år haft en stark tillväxt som ett av Sveriges mest lönsamma företag. Välinge är ett ägarlett bolag som ägs av familjen Perván och det globala investmentbolaget Kirkbi.

Välkommen med din ansökan

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande.

Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Lina Lindgren, Rekryteringskonsult på Roi Rekrytering, lina.lindgren@roirekrytering.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning hos: Välinge Innovation

Omfattning: Heltid

Start: Enligt överenskommelse