Utvecklingsingenjör – med fokus på produktutveckling

Du tar med dig din passion och drivkraft för produktutveckling, erfarenhet inom mekanisk design och nyfikenhet för tekniska lösningar. Vi ger dig möjligheten att arbeta i en roll där du kan omsätta dina idéer till ledande lösningar inom vattenbehandling. Veolia Water Technologies är en global organisation med en marknadsledande position och våra tekniska lösningar för vattenrening säljs till kunder över hela världen.

Vill du vara en del i miljöomställningen?

Nu söker vi en Utvecklingsingenjör med fokus på mekanisk produktutveckling!

Du blir en del av Hydrotechs Utvecklingsteam som är en motiverad grupp av tekniska och kommersiella experter. Din uppgift är att utveckla våra produkter för att säkerställa att Hydrotech förblir en viktig teknikleverantör inom vattensektorn.

Som Utvecklingsingenjör/Produktutvecklare har du en nyckelposition…

och du kan se fram emot en självständig och ständigt utvecklande roll. Design, konstruktion och mekanikutveckling är något som intresserar dig. Du har inget emot att spendera tid i verkstaden för att utveckla prototyper, lösa tekniska utmaningar eller skaffa dig ny kunskap i dialog med kollegor och kunder för att säkerställa att våra produkter alltid ligger i framkant.

Vad kommer du faktiskt att göra?

• Driva och genomföra utvecklingsprojekt tillsammans med process- och mekanikutvecklingsteam.

• Design av nya och befintliga produkter, skapa tillverkningsritningar, material för patentansökningar och kommersiellt inriktad dokumentation.

• Planera, leda, utföra och rapportera tester på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

• Hålla dig uppdaterad inom vår bransch genom att ta del av litteratur och tex. delta på mässor och vara ute på kundbesök.

Vi har ett agilt arbetssätt för att säkerställa effektivitet i utvecklingscykeln. Det innebär att du, förutom att arbeta nära dina kollegor i Utvecklingsteamet, även samarbetar med processingenjörer, säljare och produktionen.

I rollen ingår att göra fälttester, besök ute hos kunder och att delta i mässor. Du kan räkna med några planerade resor per år.

Du är en problemlösare med stort tekniskt intresse…

och du har arbetslivserfarenhet som konstruktör, produktutvecklare eller liknande, med erfarenhet av mekanisk design och ritningar, helst inom tillverkning. Du har en ingenjörsutbildning, gärna maskiningenjör, maskinteknik eller liknande.

Vi tror att du har:

  • Mycket goda kunskaper i konstruktion i CAD (3D, Autodesk eller annan relevant programvara).

  • Mycket goda kunskaper i engelska och gärna något annat skandinaviskt språk.

  • Körkort giltigt i Sverige.

Annan relevant erfarenhet, som är meriterande:

  • Kunskap eller erfarenhet av elektriska installationer, industriell automation och/eller styrsystem.

  • Erfarenhet av att planera projekt i samarbete med andra teammedlemmar.

  • Kunskap om CE-märkningsprocessen.

Vår ambition är att skapa världens bästa filter för vattenbehandling…

och Hydrotech är en del av Veolia Water Technologies – ett globalt företag med ca 9000 anställda. I Sverige består Veolia Water Technologies av Hydrotech och AnoxKaldnes. Tillsammans delar vi en passion och arbetar varje dag för att förbättra kvaliteten på dricksvatten och avloppsvatten för människor över hela världen.

Hydrotech började som ett litet företag i Vellinge, och vi är nu representerade i de flesta länder runt om i världen genom ett stort nätverk av professionella partners. Vi har levererat mer än 12 000 filter för vattenrening över hela världen och anses vara marknadsledande inom vårt produktområde.

Vi är 70 kollegor på Hydrotech, och vi är stolta över att alla våra filter har sitt ursprung i Sverige och tillverkas i vår egen verkstad i Vellinge.

Läs mer om oss här – https://www.veoliawatertechnologies.com/en/homepage-sweden

Välkommen med din ansökan

Skicka in ditt CV och personliga brev så snart du har möjlighet då urval sker löpande.

Har du frågor om rekryteringsprocessen kontakta Rekryteringskonsult Lisa Alsterberg, lisa.alsterberg@roirekrytering.se