Verktygstekniker till Sönnergrens Verkstäder i Mölndal

Sönnergrens Verkstäder AB erbjuder sina kunder allt ifrån prototyptillverkning till legotillverkning av en mängd olika mekaniska delar och komponenter. I en mix av genuin tradition och modern teknik erbjuder Sönnergrens Verkstad sina kunder rätt kvalitet och säkra leveranser till rätt pris. Hög kvalitet, professionell service och korta leveranstider kännetecknar hela deras verksamhet.

Vi söker nu efter en noggrann verktygstekniker som vill arbeta i en mekaniskverkstad med modern teknik och genuin tradition sedan 1895.

Dina arbetsuppgifter

Som verktygstekniker har du ett precisionsarbete med höga krav på exakthet.  Arbetet består i främst i att underhålla och reparera verktyg, vill du utvecklas inom området och på sikt även tillverka pressverktyg finns den möjligheten hos oss på Sönnergrens verkstäder. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att;

  • Slipa och göra i ordning verktyg.

  • Reparation och underhåll av verktyg

Utveckling av nya verktyg sker idag med hjälp av extern part, men har du kompetens inom området inkluderas detta som en del av tjänsten, vilket i sådana fall innebär att du kommer utifrån CAD-ritningar utforma pressverktyg efter kundernas kravspecifikation. Tillverkningen sker i både CNC-styrda maskiner men även i manuellt styrda verktygsmaskiner och handverktyg.

Vem är du?

Vi söker dig som har viljan och intresset av att arbete i en mekaniskverkstad som verktygstekniker samt har relevant utbildning inom området. Har du erfarenhet av att arbeta som verktygstekniker i en mekanisk verkstad/tillverkande industri är det meriterande men inget krav då möjlighet till upplärning finns. Gymnasieutbildning är ett krav och det är meriterande med en industriteknisk inriktning. Du bör ha erfarenhet av ritningsläsning. Du bör ha vana att hantera både CNC-styrda maskiner men även i manuellt styrda verktygsmaskiner för både verktygssvarvning och verktygsfräsning. Erfarenhet av Excenterpressar är inget krav men meriterande. Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Arbete som verktygstekniker är ett precisionsarbete och det förekommer perioder med tidspress, så för att lyckas i rollen tror vi att du är, noggrann, ansvarstagande och strukturerad. I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt på dina personliga egenskaper samt goda referenser från ditt yrkesliv.

Vad erbjuder de dig?

På Sönnergrens Verkstad kommer du bli en del av ett härligt gäng på 16 anställda. De är ett företag som är få till antalet men besitter gedigen kompetens inom sitt område, de erbjuder dig en arbetsplats med modern teknik och genuin tradition sedan 1895. För rätt person med vilja och driv finns möjlighet att utveckla verksamheten. Läs gärna mer på www.sonnergrens.se

Välkommen med din ansökan!

Snabbfakta:

  • Företag: Sönnergrens Verkstäder AB

  • Tjänst: Verktygstekniker

  • Lön: Fast månadslön

  • Arbetstider: 07.00-16.00

  • Tillträde: enligt överenskommelse

  • Placeringsort: Mölndal

  • Sista ansökningsdag: 2024-01-31

Ansökan: Vi arbetar med löpande urval så ansök omgående! Ansökan sker endast genom www.adwisehr.se. Rekryteringen sker i samarbete med AdwiseHR men Magnus Sönnergren är ansvarig för rekryteringen, önskas därför ytterligare information om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Magnus Sönnergren på telefon 031-871901. Alla ansökningshandlingar behandlas konfidentiellt och i enlighet med GDPR.