Jobbar
På roirekrytering.se använder vi kakor (cookies)
för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig.
Läs mer här
Roi Rekrytering

Sveriges bästa B2B företagsbloggar 2016 HR och Rekryteringsbloggen

   Håll dig uppdaterad kring trenderna inom HR och få nyttiga tips och rådgivning kring   allt som rör HR och rekrytering. Vår blogg har även blivit utnämnd till en av Sveriges bästa företagsbloggar 2016!

Hur kommer AI att påverka rekryteringsbranschen?

20 jun 2018 - 07:41
AI rekrytering roi rekrytering HR
”Artificiell intelligens (AI) (engelska: Artificial intelligence, även machine intelligence, MI) är intelligens som uppvisas av maskiner, till skillnad från naturlig intelligens (NI) som uppvisas av människor och andra djur”*Källa: Wikipedia ”Rekrytering är processen att söka, attrahera och kontraktera mänskliga resurser till att utföra någon form av arbete eller uppgift. Rekrytering är egentligen en gammal militär term som betyder att förse med nytt manskap, rekryter, som ersättning eller till förstärkning av truppstyrkan.”*Källa: WikipediaAI påverkar oss redan i vår vardag Hur kommer AI att påverka vår omvärld? Kommer AI att ersätta alla lätta jobb och skapa arbetslöshet? Kommer AI att ta över vår verklighet?  Frågorna är många och det som är mest intressant är att det har ett futuristiskt inslag i sig, nämligen ”kommer”. Det är intressant för AI ”kommer ” inte, AI är här, redan, nu, idag - i din och min vardag.Den stora frågan handlar nog mest om hur AI kan underlätta vår vardag, vilka algoritmer kan vi skapa för att göra ett bättre jobb och minska vår stress. AI kan appliceras på många olika verksamheter. De flesta känner till Netflix, Twitter och Facebook, plattformar som dagligen använder AI för att ge sina användare den bästa servicen och erbjuda individanpassade tjänster för att skapa en större lojalitet. Allt fler branscher börjar titta på AI och då inte minst sagt vår bransch – rekrytering.  AI och rekrytering – en match made in heavenAI kan på många sätt underlätta rekryteringen genom att tillföra viss objektivitet (om datan är opartisk så klart) men även vara tidsbesparande ur många aspekter så som första selektering/gallring, inkallning till interjuver, sammanställningar med mera. En rekryterares arbete består till stor del av administration, en tidstjuv som gör att en rekryterare inte kan ägna sig åt hantverket. AI är framtidens rekryteringTack vare att AI alltmer blir en naturlig del i våra liv så kan vi engagera oss i det som vi faktiskt är bra på – relations, mänsklig kontakt (ni som inte gillar människor kan alltid utveckla AI-algoritmer) och den spetskompetens som den framtida arbetsmarknaden kommer att kräva. AI kommer inte att ta våra jobb, den kommer att säkra upp att vi blir bättre på dem.AI kommer att vara till en stor fördel för rekryteringsbranschen och kommer att säkerställa högre kvalité i de leveranser som genomförs. Det kommer även se till att vi håller ett objektivt fokus och underlättar för rekryteraren att hitta just den kompetens som efterfrågas. AI kommer för rekrytering att vara som Facebook är för sociala medier.Läs mer om AI och rekrytering

Vem blir Årets HRPROFIL 2018?

14 maj 2018 - 15:05
HRFORUM ALLSTAR
Snart är det dags att utse Årets HRPROFIL 2018 i Stockholm och Skåne. Inför HRFORUM AllStar utses en jury med en gedigen erfarenhet av området. Deras uppdrag är att hitta kandidater som uppfyller kriterierna för årets aktuella ämne vilket i år är - Employer Branding och Ledarskap.Hur hittar vi Årets HRPROFIL?Den oberoende juryn granskar de kandidater som blivit nominerade via nätverk och HRFORUM men även via vanligt hederligt searcharbete. Varje nominerad kandidat genomgår en granskning i form av intervjuer och analyser för att säkra upp dennes erfarenhet och kompetens inom de fastställda kriterierna. Några veckor innan HRFORUM AllStar släpps de tre finalisterna som kan vinna det prestigefyllda priset och bli Årets HRPROFIL. Kriterier för Årets HRPROFILÅrets ämne på HRFORUM AllStar är Employer Branding och Ledarskap, därför är det i år lagt extra vikt vid just detta område.Kriterierna för Årets HRPROFIL 2018 är:Employer Branding och Ledarskap: Har bred kunskap inom Employer Branding och har drivit HR-relaterade projekt som underlättat för organisationen och stärkt upp företagets Employer Branding.Affärsförståelse: Har kunskap om verksamheten och dess affär och har förmågan att strukturera HR, så att funktionen stärker verksamheten.HR kunnande: Har antingen ett brett HR-kunnande i en Business partner-roll eller ett djupt funktionellt kunnande inom ett av HR's huvudområden.Nytänkande och driv: Är innovativ och smart när det gäller att finna lösningar och är effektiv och har driv när det gäller att genomföra dessa, antingen det gäller löpande uppgifter eller att genomföra förändringar.Läs mer om HRFORUM AllStar 2018 här!

HRFORUM AllStar 2018!

14 maj 2018 - 13:55
HRFORUM AllStar 2018
Välkommen till HRFORUM AllStar 2018!Återigen bjuder vi in till en spännande kväll, den här gången på temat Employer Branding & Ledarskap. Ett ämne som ligger många av oss väldigt nära. Arbetar du med HR så är detta något som du inte vill missa!Kvällens moderator, självaste "Hipp Hipp!"-profilen Johan Wester, leder oss genom mingel, bordsdiskussioner, en spännande föreläsning, paneldebatter, trerätters middag och sist men inte minst - prisutdelning till Årets HRProfil 2018. Vem blir Årets HRprofil 2018?Temat för kvällen blir Employer Branding och ledarskap, som också blir det fjärde urvalskriteriet utöver de tre etablerade, Affärsförståelse, HR-kunnande samt Nytänkande och Driv.Vem tycker du borde vinna? Nominera till jenny.sanden@roirekrytering.se!HRFORUM AllStar 2018 Läs mer om HRFORUM AllStar i Malmö den 3 oktober!Läs mer om HRFORUM AllStar i Stockholm den 17 oktober!Vill du komma på ett av eventen så hör av dig till din kontakperson på Roi Rekrytering eller SPP. Observera att HRFORUM AllStar uteslutande vänder sig till dig som arbetar med HR och rekrytering i din vardag.

HRFORUM: Fördelarna med en förankrad hälsostrategi

23 apr 2018 - 11:55
HRFOPUM change management roi rekrytering
En långsiktig hälsostrategi blir en avgörande konkurrensfördel i framtidenDe flesta arbetsgivare genomför punktinsatser för att främja medarbetarnas hälsa, men få har en långsiktig och förankrad hälsostrategi. Med tanke på att tempot på många håll i arbetslivet är högt och att hälsofrämjande åtgärder även kan ge positiva psykologiska och kognitiva effekter så bör fler arbetsgivare formulera en hälsostrategi. Det anser förändringskonsulten och hälsoinspiratören Micael Larsen, som föreläste på HRFORUM i Stockholm i april.Hälsofrämjande åtgärder och fysisk aktivitet genererar positiva fysiologiska effekter hos medarbetarna.–Forskning visar att hälsofrämjande åtgärder inte bara genererar positiva fysiologiska effekter hos medarbetarna. Regelbunden aktivitet kan exempelvis också främja det psykologiska och kognitiva välbefinnandet, vilket i sin tur kan öka produktiviteten och kreativiteten samt ge en förbättrad motståndskraft mot stress. På HRFORUM talade jag kring fördelarna med en hälsostrategi och gav även tips på hur den kan formuleras och genomföras, säger Micael Larsen.Engagera ledningen för att lyckasFör att lyckas med en hälsostrategi är det, enligt Micael Larsen, avgörande att engagera ledningen och förankra satsningen i ledningsgruppen, involvera medarbetarna vid rätt tidpunkt samt att det finns tillräckligt med tid och resurser avsatta för ett strategiskt helhetsgrepp på verksamhetens hälsofrämjande arbete. Det gäller även att vara långsiktig, att skapa förändring tar tid. Hälsostrategin behöver också stöttas upp med policydokument och liknande.Ledningen måste föregå med gott exempel –Det är viktigt att ledningen föregår med gott exempel och att satsningen är långsiktig. Efter föreläsningen hade jag en dialog med deltagarna kring deras erfarenheter av strategiskt hälsofrämjande arbete, de fick dela med sig av hur de jobbar med hälsostrategier och vad hälsa är för dem. Jag är övertygad om att en hälsostrategi kommer att utvecklas till en allt viktigare konkurrensfördel för alla typer av verksamheter framöver, säger Micael Larsen. Vad är HRFORUM?Roi Rekryterings H RFORUM har ett öppet och avslappnat klimat. Vi tar upp aktuella ämnen för dig som arbetar med HR, rekrytering och ledarskap. Vi tar in externa föreläsare som ger oss inspiration, nya kunskaper och erfarenheter. Vi diskuterar och delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar varandra. Dessutom skapar vi nya relationer i gruppen. Delta i HRFORUM och få en unik möjlighet att höra hur andra inom HR har det. Ta chansen och knyt nya kontakter, bli inspirerad av andras erfarenheter, dela med dig av dina och lyssna till intressanta föreläsareHar du frågor om HRFORUM så kontakta oss på 0770 110 177 eller maila på info@roirekrytering.se.    

HRFORUM april: Change Management

17 apr 2018 - 12:20
HRFORUM
Framgångsrikt förändringsarbete kräver hängivenhet och tålamodFörmågan att driva framgångsrikt förändringsarbete blir allt mer avgörande för framtidens företag. Samtidigt misslyckas de flesta förändringsprojekt på företag, ofta på grund av att man inte avsätter den tid, de resurser och det engagemang som krävs för att lyckas. Det anser Paul Übelacker, som arbetar på företaget BE it. Han föreläste på HRFORUM i Malmö i april.–Hela samhället, branscher och enskilda företag genomgår för närvarande omfattande förändringar i ett högt tempo. Det innebär att företag och dess medarbetare i framtiden behöver bli bättre på att lära nytt och göra om, man behöver skapa lärande och ständigt föränderliga organisationer. Temat för min föreläsning var just framgångsrikt förändringsarbete och utmaningarna i att förändra de normer som driver medarbetare i deras dagliga arbete, säger Paul Übelacker.Förändringsledning är ett komplext områdeHan betonar att förändringsledning är ett komplext område som ställer höga kompetenskrav. Trots det genomförs många förändringsprojekt i organisationer av medarbetare som saknar rätt förutsättningar, exempelvis den tid, kompetens och uthållighet som krävs för att lyckas.–Under föreläsningen tittade vi på en etablerad modell för förändringsarbete som fortfarande marknadsförs av Harvard Business Review. Den kan företag ha som stöd i förändringsarbete, men man behöver också vara beredd att lägga ner den tid och energi som krävs och arbeta betydligt mer professionellt och strukturerat för att verkligen lyckas, säger Paul Übelacker.Förändra normerEn av de största utmaningarna med förändringsarbete är just att det är svårt att förändra de normer som styr medarbetare i deras dagliga arbete. De förändras inte med en inspirationsföreläsning utan med ett långsiktigt och hängivet arbete som ofta kräver mycket tålamod.–Det finns inga quick fixes på det här området. Min målsättning med föreläsningen var att ge deltagarna tankeställare kring vad som krävs för att lyckas med förändringsarbete. Jag föreläste i en halvtimme, därefter fick deltagarna diskutera sina erfarenheter av förändringsarbete i smågrupper, vilket var mycket uppskattat, säger Paul Übelacker.  Vad är HRFORUM?Roi Rekryterings H RFORUM har ett öppet och avslappnat klimat. Vi tar upp aktuella ämnen för dig som arbetar med HR, rekrytering och ledarskap. Vi tar in externa föreläsare som ger oss inspiration, nya kunskaper och erfarenheter. Vi diskuterar och delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar varandra. Dessutom skapar vi nya relationer i gruppen. Delta i HRFORUM och få en unik möjlighet att höra hur andra inom HR har det. Ta chansen och knyt nya kontakter, bli inspirerad av andras erfarenheter, dela med dig av dina och lyssna till intressanta föreläsareHar du frågor om HRFORUM så kontakta oss på 0770 110 177 eller maila på info@roirekrytering.se. 

Uppskattat GDPR-tema på HRFORUM i mars

21 mar 2018 - 07:27
HRFORUM RoiRekrytering
På HRFORUM i mars föreläste Jens Kinnander, partner och advokat på Advokatfirman Delphi. Tillsammans med sin kollega My Becher pratade de om den nya dataskyddsförordningen GDPR. På föreläsningen presenterades de regler och några särskilda situationer som är mest relevanta utifrån ett HR-perspektiv.– GDPR börjar gälla i den 25 maj och är därför ett väldigt aktuellt ämne just nu. Alla företag och organisationer arbetar med att anpassa sig efter reglerna och därför är kunskapstörsten stor. Detta tycker vi självklart är roligt. Det gjorde också att vi valde just GDPR som tema för vår föreläsning, säger Jens Kinnander.Jens Kinnander och hans kollega tog specifikt upp frågan om hur personuppgifter får hanteras i relation till fackförbund, eftersom fackförbunden ofta vill ha information om anställda. Andra frågor de tog upp var exempelvis hur arbetsgivare får hantera anställdas uppgifter om rehabilitering och hur arbetsgivarna kan arbeta med kompetensdatabaser.–Lagstiftningen är ju generellt sträng så det behövs en giltig grund för behandlingen och all behandling av personuppgifter behöver begränsas i möjligaste mån, säger Jens Kinnander.Så börjar du med GDPRHans tips till organisationer är att tillsätta en projektgrupp internt och involvera och engagera medarbetare. Alla behöver också en grundutbildning om de nya reglerna, vilket också blir nödvändigt för att kunna göra en bra inventering av den hantering av personuppgifter som görs i företaget. Just inventeringen är väldigt viktig, kvalitén på inventeringen blir viktig för att det fortsatta arbetet ska bli bra och rätt.Vad tyckte ni om HRFORUM? –Vi fick ett väldigt positivt gensvar från deltagarna. De var engagerade och ställde många kloka och genomtänkta frågor. Det blev många spännande diskussioner eftersom de situationer vi gick in på också var aktuella för deltagarna. Jag hoppas att deltagarna tog till sig att GDPR faktiskt inte är så komplicerat. I praktiken kan man fokusera på några få huvudprinciper som är viktigast och jobba med ett krav i taget. Det blir lätt rörigt om man försöker tillgodogöra sig och tillämpa alla krav enligt GDPR på en gång, säger Jens Kinnander.Visste du att..Jens och hans kollegor på Dephi erbjuder seminarium och workshop på plats hos företag och säkrar upp att ni får inventeringslistor och åtgärdslistor för att komma igång med GDPR till ett fast pris? Ta kontakt med Jens direkt för mer information! Du når honopm på 0709 99 10 20 eller E-post:Jens.Kinnander@delphi.se. Läs gärna mer om Delphi på www.delphi.seLär dig mer om GDPR på i REKRYTERINGSAKADEMIVisste du att du kan gå en webbutbilding i GDPR och rekrytering på RekryteringsAkademin? Läs mer här!Vad är HRFORUM?Roi Rekryterings´s HRFORUM har ett öppet och avslappnat klimat. Vi tar upp aktuella ämnen för dig som arbetar med HR, rekrytering och ledarskap. Vi tar in externa föreläsare som ger oss inspiration, nya kunskaper och erfarenheter. Vi diskuterar och delar med oss av våra erfarenheter och inspirerar varandra. Dessutom skapar vi nya relationer i gruppen. Delta i HRFORUM och få en unik möjlighet att höra hur andra inom HR har det. Ta chansen och knyt nya kontakter, bli inspirerad av andras erfarenheter, dela med dig av dina och lyssna till intressanta föreläsare.Har du frågor om HRFORUM så kontakta oss på  0770 110 177 eller maila på info@roirekrytering.se.

HRbloggen

Ange din e-postadress så får du ett automatiskt mejl när ett nytt blogginlägg publiceras

Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

Tack för din registrering!

Sök
  Äldre inlägg
  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - kostnadsfritt!

  Ladda ner vår Rekryteringsmanual - helt kostnadsfritt!

  Många faktorer måste stämma för att en rekrytering ska bli bra. Vi har sammanställt våra erfarenheter och tips i en manual som hjälper dig att undvika misstagen.

  Ange din e-postadress och ladda ner Rekryteringsmanualen kostnadsfritt.
  Hämta rekryteringsmanualen
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här

  Ställ en fråga till oss

  Skicka
  Vill du veta hur Roi Rekrytering hanterar dina personuppgifter?
  Läs mer om Roi Rekryterings Sekretess- och integritetspolicy här
  Tack för din fråga!
  Vi svarar så snart som möjligt.